ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Πάτρα: Πανηγυρίζει σήμερα ο ιερός ναός του Αγίου Διονυσίου

Facebook
Twitter

Η Ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Διονυσίου του Ζακυνθινού εορτάζεται στις 24/8/2022 και ως γνωστόν πανηγυρίζει η Ζάκυνθος. Στην Πάτρα επίκεντρο του εορτασμού αποτελεί ο ιερός ναός του Αγ. Διονυσίου όπου σύμφωνα με το πρόγραμμα στις 7 το απόγευμα της Τρίτης 23/8 τελέστηκε πανηγυρικός εσπερινός προεξάρχοντος του αρχιμανδρίτη π. Ιωακείμ Σταματόπουλου. Θα ακολουθήσει ιερά αγρυπνία στις 10 το βράδυ όπου θα λειτουργήσει ο πρωτοπρεσβύτερος π. Νεκτάριος Γαλάνης από την ενορία του Αγ. Δημητρίου ενώ ανήμερα την Τετάρτη 24/8 στην πρωινή αρχιερατική θεία λειτουργία θα χοροστατήσει και θα κηρύξει το Θείο λόγο ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος.

Ο εορτασμός θα ολοκληρωθεί το απόγευμα της Τετάρτης στις 6 με τον μεθεόρτιο εσπερινό και μικρά λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Διονυσίου. Η μνήμη του τιμάται στις 17 Δεκεμβρίου.

*Στο μεταξύ με αφορμή την μνήμη του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού που είναι γνωστός και ως Πατροκοσμάς & ήταν Ελληνορθόδοξος μοναχός, που τιμάται από την εκκλησία μας κάθε χρόνο στις 24 Αυγούστου, τελείται απόψε Τρίτη 23/8 από τις 9 το βράδυ έως και πριν τη 1 τα ξημερώματα, ιερά αγρυπνία στον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου Πατρών.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top