ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΠΑΤΡΑ: παρουσιάστηκε το «Ημερολόγιο ενός χοντρού», του Ανδρέα Νικολετάτου! ΦΩΤΟ

eenappzwzr61711b52c0c6b
Παρουσιάστηκε το βράδυ της Τετάρτης το βιβλίο του Ανδρέα Νικολετάτου με τίτλο  «Το ημερολόγιο ενός χοντρού» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Το Δόντι». Η εκδήλωση έγινε στο καφέ «Παναχαϊκόν» ενώ για το βιβλίο μιλησαν  ο Δημήτρης Φάκαλος, επιχειρηματίας εστίασης και ο Κωνσταντίνος Αξιώτης, executive chef, Την εκδήλωση συντόνισε η δημοσιογράφος Κρίστυ Κουνινιώτη η οποία συνομίλησε με τον συγγραφέα.

«Το ημερολόγιο ενός χοντρού» είναι ένα βιβλίο βιωματικό, χιουμοριστικό, διδακτικό με τον τρόπο του και σίγουρα εύγευστο.«Από μικρός φαίνεται ότι ήμουν σίγουρος πως κάποιος υψηλόβαθμος με έχρισε δοκιμαστή των πάντων μέχρι να βρω το τέλειο πιάτο. Άνισος ο αγώνας και ατέρμονος, με νικητή την ζυγαριά που δεν δείχνει ίχνος κατανόησης και επιμένει σε νούμερα δυσθεώρητα για να μου στερεί τις χαρές της ζωής. Ένοχος λοιπόν ειδεχθούς και νοστιμότατου εγκλήματος και μάλιστα κατ’ εξακολούθησιν, δηλώνω αμετανόητος εξερευνητής γεύσεων με παρέα εσάς στα ταξίδια μου στην Ελλάδα και όλο τον κόσμο», αναφέρει ο συγγραφέας στην εισαγωγή.

«Είναι ένα βιβλίο οδοιπορικό. Σε ταξιδεύει σε τόπους, σε γεύσεις, στην πεμπτουσία της ζωής που είναι η απόλαυση! Μας δίνει απλόχερα και με καρδιά, μαθήματα απόλαυσης και ενσυνειδητότητας. Αυτά τα δύο πάνε μαζί. Αν δεν ζεις το τώρα, την στιγμή σου, την κάθε αναπνοή, πως θα την απολαύσεις;», γράφει στον πρόλογο του βιβλίου η διατροφολόγος Σπυριδούλα Χριστοπούλου, ενώ η ψυχίατρος Ιωάννα Παυλίδου γράφει: «Ποια η σχέση μας με το φαγητό; Πρόκειται απλώς για ένα μέσο επιβίωσης; Σίγουρα όχι για το συγγραφέα μας, που με πολύ χιούμορ μας μυεί στην αγάπη του για το καλό φαγητό».

Ο Ανδρέας Νικολετάτος γεννήθηκε το 1965. Με σπουδές στην ηλεκτρολογία, τη διοίκηση επιχειρήσεων και τη μαγειρική, οι επιχειρηματικές του δραστηριότητες επικεντρώθηκαν στην εστίαση και την αναψυχή, το εμπόριο και το μάρκετινγκ. Λάτρης του εξαιρετικού φαγητού, των ταξιδιών και της εσωτερικής ομορφιάς των ανθρώπων, τα αναζητά με πάθος και αγωνία σε κάθε ευκαιρία.

You may also like

giannopoulos didaktor ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Αναγορεύτηκε Επίτιμος Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Πατρών, ο Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος, Πρόεδρος του Οργανισμού “Το Χαμόγελο του Παιδιού”

Την Παρασκευή  σε επίσημη τελετή στην Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου Πατρών, αναγορεύτηκε σε Επίτιμο Διδάκτορα ...

Comments are closed.