ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΠΑΤΡΑ: Παρουσιάζεται το βιβλίο “Το Παλιό Συνταγολόγιο” από τις εκδόσεις Το Δόντι

hpotnkciji6564bc2e76155

Το βιβλίο με τίτλο «Το παλιό Συνταγολόγιο» παρουσιάζεται από τις εκδόσεις «Το Δόντι» στο φουαγέ του θεάτρου «Επίκεντρο» στην οδό Αγίου Διονυσίου & Νόρμαν, στην Πάτρα αυτή την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023, στις 8.30 μ.μ.

Μέσα από μια οικογενειακή συλλογή παλιών συνταγών που συγκέντρωσε η Θεανώ Αβραμοπούλου, το βιβλίο κάνει ένα γευστικό και συνάμα νοσταλγικό ταξίδι στην Πάτρα του πρώτου μισού του 20ού αιώνα, δίνοντας παράλληλα την ευκαιρία να γνωρίσουν όσοι δεν πρόλαβαν αλλά και να θυμηθούν οι μεγαλύτεροι συνήθειες μαγειρικές μιας εντελώς αλλοτινής εποχής.

Μαζί με την Θεανώ Αβραμοπούλου, για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

– Άντυ Μαγνησαλή, δημοσιογράφος

Όπως λέει η Θ. Αβραμοπούλου στον πρόλογο του βιβλίου: «Η γεύση παρέχει στον άνθρωπο —πέρα από την πληροφορία της χημικής σύστασης μιας τροφής— τη δύναμη που ενώνει τα μικρά και ασήμαντα με τα σπουδαία, το μυαλό με την ψυχή. Μέσα σ’ αυτό το πνεύμα, το παρόν βιβλίο δεν είναι απλώς μια συλλογή παλιών συνταγών. Είναι η προβολή των αρωμάτων που ξεχύνονται κατά την ανάγνωση και των αναμνήσεων που κατακλύζουν τον νου και φυλακίζουν για πάντα μέσα μας πρόσωπα, γεγονότα και εποχές, κρατώντας τα στα βάθη της ψυχής».

*Η Θεανώ Αβραμοπούλου έχει γεννηθεί και μεγαλώσει στην Πάτρα. Είναι οικονομολόγος, πτυχιούχος Χρηματοοικονομικής και Λογιστικής Επιστήμης με μεταπτυχιακό στην Τραπεζική. Έχει εργαστεί ως υπεύθυνη λογιστηρίου στον ιδιωτικό τομέα. Τα τελευταία χρόνια διατηρεί λογιστικό–φοροτεχνικά γραφείο στο κέντρο της Πάτρας.

yteewygvdy6564bc063393e

You may also like

Comments are closed.