ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

ΠΑΤΡΑ: Πέφτει συνεχώς η αξιοπιστία του Προαστιακού στη συνείδηση του επιβατικού κοινού

3839927

Από το κακό στο χειρότερο πάει η κατάσταση με τον Προαστιακό της Πάτρας, με τα παράπονα των επιβατών να είναι πλέον πολλά, τόσο για τη νότια, όσο και για τη βόρεια γραμμή του τρένου. 

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν φίλοι του τρένου στην σχετική σελίδα του Προαστιακού οι καθυστερήσεις είναι σε καθημερινή βάση και σε αρκετές περιπτώσεις, ξεπερνούν τα είκοσι και τα τριάντα λεπτά.

Ο λόγος έχει να κάνει με την ταχύτητα του τρένου που εξαιτίας της κατάστασης της γραμμής, δεν ξεπερνάει πλέον τα 10 χιλιόμετρα.

Όμως καθυστερήσεις υπάρχουν, σύμφωνα με επιβάτες, και από την αφετηρία που ξεκινάει το τρένο κάθε φορά, γεγονός ότι υπάρχει ένα γενικότερo πρόβλημα που δεν αφορά μόνο τις υποδομές, αλλά και τη λειτουργία της γραμμής.

Το ζήτημα είναι ότι όλα αυτά έχουν παίξει σημαντικό ρόλο στην αξιοπιστία του μέσου που πλέον έχει φτάσει στον πάτο στη συνείδηση του επιβατικού κοινού.

Η εμπορικότητα και οι επιβάτες που προτιμούν τον Προαστιακό για τις μετακινήσεις τους έχουν μειωθεί αισθητά μέσα σε έναν χρόνο και το κακό αυτό θα έχει εξέλιξη αν δεν διορθωθούν όλες αυτές οι αδυναμίες που θέτει σε αμφισβήτηση την ασφάλεια της γραμμής. 

Το μπαράζ περιστατικών που έχει συμβεί τις τελευταίες ημέρες στον Προαστιακό και κυρίως το δυστύχημα που έγινε στο ύψος του Αλισσού όπου ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του, έχουν παίξει και αυτά τον ρόλο τους.

Ο Προαστιακός λοιπόν εκπέμπει SOS, κάτι που σημαίνει ότι χρειάζεται αναβάθμιση στην γραμμή του, αλλά και στους συρμούς του.

 

You may also like

Comments are closed.

kaysi1 1 ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Σύλλογος Προστασίας Υγείας & Περιβάλλοντος της περιοχής του Κέντρου Υγείας Χαλανδρίτσας: Παρέμβαση για την καύση υγειονομικών αποβλήτων στη ΒΙΠΕ Πατρών

Ανακοίνωση από το Σύλλογο Προστασίας Υγείας & Περιβάλλοντος της περιοχής του Κέντρου Υγείας Χαλανδρίτσας: Ο ...