ΠΟΛΙΤΕΙΑΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Πέφτουν μπουνιές στα Νοσοκομεία! – Ρουτίνα τα επεισόδια με συγγενείς ασθενών

87XCwK8bdTLXDjn10KYx

Κωνσταντίνος Φλαμής

Αποφασισμένοι να προβούν ακόμη και σε μηνύσεις οι γιατροί αλλά και μέλη του νοσηλευτικού προσωπικού των δύο Νοσοκομείων της Πάτρας   διαπιστώνοντας πως αυξάνονται τα περιστατικά βίας από συγγενείς ασθενών (και κάποιες φορές και από τους ίδιους τους ασθενείς).

Και αυτό γιατί οι ουρές, η αναμονή αλλά και το γενικότερο «μπάχαλο» που επικρατεί κυρίως στα εξωτερικά ιατρεία – επείγοντα, δημιουργεί εντάσεις. Πόσο μάλλον τους τελευταίους μήνες που η πίεση είναι μεγάλη λόγω της πανδημίας. 

Προ ημερών νεαρός που συνόδευε τη μητέρα του η οποία πονούσε λόγω κολικού, ζήτησε από ειδικευόμενο γιατρό να αντιμετωπίσει την κατάσταση μη μπορώντας να βλέπει τη μητέρα του να υποφέρει, ο γιατρός είχε να αντιμετωπίσει… δεκάδες ακόμη παρόμοια περιστατικά (άλλος ένας εφημέρευε) και ο διαπληκτισμός δεν άργησε…

Μόνο που ο νεαρός δεν στάθηκε μόνο στη λεκτική επίθεση! Προπηλάκισε τον γιατρό ωστόσο ο νεαρός δεν συνελήφθη (επικράτησε πανικός), όμως για το συμβάν προκλήθηκαν πολλά σχόλια. 

Δεν είναι πάντως το πρώτο περιστατικό βίας στα Νοσοκομεία της Πάτρας. Και κατά το παρελθόν έχουν σημειωθεί σοβαρά περιστατικά με θύματα γιατρούς όμως οι συνδικαλιστές ανησυχούν για το μέλλον, αφού ακόμη και οι άνδρες της ασφάλειας δεν επαρκούν για να τους προστατεύσουν, ενώ δεν μπορούν να βρίσκονται… σε όλα τα σημεία του Νοσοκομείου!

Οι γιατροί φοβούνται ότι λόγω της κρίσης, του μειωμένου προσωπικού, των προσλήψεων που δεν γίνονται, και του γενικότερου μπάχαλου που επικρατεί, τα κρούσματα βίας ενδέχεται να γίνουν… ρουτίνα για τα δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα. Είναι όμως αποφασισμένοι να προστατεύσουν με όποιο νόμιμο μέσο μπορούν, τη σωματική τους ασφάλεια.

You may also like

eforia dilwseis art ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εφορία – Συμψηφισμός: Παγίδες ακόμη και για όσους δεν έχουν ληξιπρόθεσμες, αλλά ενήμερες οφειλές

Οι συμψηφισμοί φορολογικών οφειλών και φορολογικών απαιτήσεων των φορολογουμένων είναι ιδιαίτερα σημαντικοί και στις περισσότερες περιπτώσεις ουσιώδεις, καθώς διευκολύνουν ...

Comments are closed.