ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Πάτρα: Πέντε οπαδικά στέκια… υπό παρακολούθηση

Facebook
Twitter

Του Κων. Φλαμή

Έντονη κινητικότητα παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες στα «στέκια» των οπαδών ομάδων της Πάτρας παρά τα μέτρα που την περασμένη εβδομάδα ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση.

Και μάλιστα την ίδια ώρα που η ΕΛ.ΑΣ. αντιμετωπίζει σημαντικό ζήτημα με την έλλειψη έμψυχου δυναμικού και τη μη ενίσχυση της ύστερα από τις σχετικές αποφάσεις που πήρε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη (ένας μόλις αστυνομικός στις τακτικές μεταθέσεις)!

Το ντέρμπι που έγινε την περασμένη εβδομάδα μεταξύ του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού, κύλησε ομαλά στην Πάτρα, χωρίς επεισόδια, παρόλο που και στα δύο κλαμπ των οργανωμένων οπαδών, στην Σαχτούρη και στην Τσαμαδού υπήρχαν αρκετοί οπαδοί. Η αστυνομία ήταν σε επιφυλακή, όπως όμως και χθες, στο ματς κορυφής της ΑΕΚ με του ΠΑΟΚ!

Το σήμα που έχει φτάσει άλλωστε σε όλες τις Αστυνομικές Διευθύνσεις της χώρας για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας είναι να δίνεται βάρος σε κάθε περιοχή και σε κάθε ύποπτο μέρος πριν ή και μετά από τα παιχνίδια, από τη στιγμή που στα γήπεδα έτσι κι αλλιώς δεν υπάρχουν οπαδοί και οι αγώνες γίνονται σε άδειες κερκίδες.

Το γεγονός πάντως ότι το πρωτάθλημα στο ποδόσφαιρο είναι αμφίρροπο και γίνεται σε ηλεκτρισμένο κλίμα, έχοντας ως επίκεντρο τη διαιτησία, κάνει τα πράγματα ακόμα πιο δύσκολα για την ΕΛ.ΑΣ. και βάζει στην πρώτη λίστα των προτεραιοτήτων την οπαδική βία με τις στρατιές των οργανωμένων οπαδών.

Στην Πάτρα το κλίμα είναι εξίσου «ηλεκτρισμένο», ενώ σύμφωνα με κύκλους της ΕΛ.ΑΣ τα περισσότερα από τα μεμονωμένα επεισόδια που έχουν καταγραφεί στους δρόμους της πόλης κατά καιρούς, προέρχονται από οπαδικά κίνητρα.

Όπως το πρόσφατο που συνέβη στην οδό Καραϊσκάκη όταν οπαδοί πλησίασαν παρέα και τους απείλησαν επειδή είπαν πως… στηρίζουν άλλη ομάδα. Παρόμοιο συμβάν είχε σημειωθεί προ μερικών εβδομάδων και στα Ψηλαλώνια!

Η ΕΛ.ΑΣ. «παρακολουθεί» συνεχώς πάντως το στέκι του Παναθηναϊκού στην οδό Σαχτούρη, του ΠΑΟΚ στο στενό χαμηλά της οδού Γούναρη, του Ολυμπιακού στην οδό Γούναρη πάνω από τα Ψηλαλώνια, της ΑΕΚ στην οδό Ζαΐμη και της Παναχαϊκής στην οδό Κιλκίς.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top