ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

ΠΑΤΡΑ: Περιμένουν…. μήνες για μία άδεια στην Πολεοδομία

adeies 0

Το… μαρτύριο της σταγόνας περνούν όσοι ενδιαφέρονται να εκδώσουν οικοδομική άδεια στην Πάτρα. Οι καθυστερήσεις στη διεύθυνση της πολεοδομίας του Δήμου Πατρέων, φτάνει ακόμα και τους έξι – εφτά μήνες, με τους πολιτικούς μηχανικούς και τους ιδιοκτήτες ακινήτων να έχουν αγανακτήσει από αυτή την κατάσταση.

Τα αίτια της πολύμηνης αυτής καθυστέρησης για ένα ζήτημα που ουσιαστικά έχει έναν γραφειοκρατικό χαρακτήρα έχουν να κάνουν με τον τεράστιο όγκο δουλειάς που έχει παρατηρηθεί από την εποχή μετά την καραντίνα, με δεκάδες φακέλους να φτάνουν στην υπηρεσία για την έκδοση μιας οικοδομικής άδειας.

Όμως το όλο θέμα, σύμφωνα με τον δήμο και τα στελέχη της πολεοδομίας,  έχει άμεση σχέση με τα πολλά κενά που υπάρχουν στο έμψυχο δυναμικό της.

Στην  υπηρεσία για το ζήτημα της έκδοσης οικοδομικών αδειών εργάζονται μόλις πέντε υπάλληλοι που μαζί με τον προϊστάμενο της, φτάνουν τους έξι.

Η υπηρεσία  για να είναι πλήρης στο έμψυχο δυναμικό της και  να μπορέσει να ανταποκριθεί στη  ζήτηση που υπάρχει τα τελευταία δύο χρόνια, εκδίδοντας τις άδειες σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα  θα έπρεπε να είχε τρεις ακόμα πολιτικούς μηχανικούς – υπάλληλους.

Η μεγάλη αυτή καθυστέρηση κατά μέσο όρο ξεκινάει από τους δύο με τρεις μήνες τουλάχιστον ενώ από εκεί και πέρα ο χρόνος έκδοσης εξαρτάται και από το είδος της κατηγορίας της άδειας που ζητάει ο κάθε ενδιαφερόμενος πολιτικός μηχανικός ή ιδιοκτήτης.

You may also like

Comments are closed.