ΠΟΛΙΤΕΙΑΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

ΠΑΤΡΑ | Αύξηση ενοικίων στην Μαιζώνος εν όψει ανάπλασης!

2 ΜΑΙΖΩΝΟΣ 2 1

του Αχιλλέα Ροδίτη

Μπορεί να μην έχουν ξεκινήσει ακόμα τα έργα ανάπλασης του ιστορικού κέντρου της Πάτρας, που περιλαμβάνουν την μετατροπή της Μαιζώνος σε πεζόδρομο από την πλατεία Όλγας μέχρι και την Γούναρη, όμως ιδιοκτήτες ακινήτων που βρίσκονται κατά μήκος του συγκεκριμένου τμήματος, επιχειρούν από τώρα να επωφεληθούν.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν στην «Πολιτεία» άνθρωποι της αγοράς και επαγγελματίες οι οποίοι είτε διατηρούν ήδη, είτε σκοπεύουν να λειτουργήσουν επιχείρηση στο εν λόγω κομμάτι του κεντρικού δρόμου, τα ενοίκια έχουν ήδη αρχίσει να παίρνουν την ανιούσα κατά μήκος του τμήματος της οδού Μαιζώνος, που εντάσσεται στο μεγάλο έργο της ανάπλασης της κάτω πόλης. Και τονίζεται ότι σε κάποιες περιπτώσεις, μάλιστα, φαίνεται να «σκαρφαλώνουν» σε δυσθεώρητα ύψη!

ΑΠΟ 2.500 ΣΤΑ… 4.500 ΕΥΡΩ!

Μία πολύ ενδεικτική και χαρακτηριστική περίπτωση των παραπάνω, είναι αυτή που αφορά σε γωνιακό κατάστημα αρκετών τετραγωνικών μέτρων το οποίο αδειάζει λόγω συνταξιοδότησης του επαγγελματία ο οποίος δραστηριοποιούνταν εκεί επί δεκαετίες.

«Το συγκεκριμένο μαγαζί έχει ενοίκιο 2.500 ευρώ και επειδή ενδιαφέρθηκα για την δική μου επιχείρης, όταν ήρθα σε επαφή με τον ιδιοκτήτη που ανακοίνωσε ότι το ενοίκιο θα είναι συν δύο χιλιάδες ευρώ ακόμη…», δηλώνει στην «Πολιτεία» 50χρονος πατρινός επαγγελματίας ο οποίος δραστηριοποιείται στον χώρο της κινητής τηλεφωνίας με αρκετά καταστήματα στην Πάτρα και εκτός πόλης.

«ΔΙΨΑ» ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Η επικείμενη πάντως αλλαγή του ιστορικού κέντρου έχει πυροδοτήσει το ενδιαφέρον όσων διαθέτουν «πορτοφόλι» και μπορούν να αποκτήσουν ακίνητα τα οποία θα εκμεταλλευτούν αναλόγως. Έτσι είναι σε εξέλιξη αυτή την περίοδο ένα αξιοσημείωτο «κύμα» ενδιαφέροντος για αγορά ισόγειων καταστημάτων, κυρίως, σ’ όλη τη ζώνη που εντάσσεται στο πλάνο των αλλαγών που θα γίνουν στην πόλη. Με αποτέλεσμα η αύξηση ζήτησης να φέρνει αύξηση της αξίας, άρα και άνοδο στην τιμή ενοικίου ή και πώλησης.

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

 

 

 

 

You may also like

Comments are closed.