ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΕΙΑ

Πάτρα: Πεζοδρόμιο για κλάματα, στέλνει κόσμο στο νοσοκομείο!

1 13
Το φωτογραφίσαμε, το γράψαμε ξανά και ξανά, αλλά όχι μόνο το πρόβλημα δεν λύθηκε, απεναντίας εξακολουθεί να υπάρχει και να… στέλνει κόσμο και κοσμάκη στο νοσοκομείο! Έτσι επανερχόμαστε δριμύτεροι και με περισσότερη ανάλυση…

Ο λόγος για τη λακκούβα που βρίσκεται στο πεζοδρόμιο της Καραϊσκάκη, στη συμβολή με την Ερμού και ακριβώς απέναντι από το μέγαρο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας. Και η οποία, δίχως την παραμικρή δόση ή διάθεση υπερβολής, λειτουργεί ως πραγματική παγίδα για κάθε διερχόμενη και διερχόμενο από το σημείο.

Σύμφωνα με εμπόρους της περιοχής, από τις αρχές του καλοκαιριού τρία άτομα έχουν «αναχωρήσει» από το συγκεκριμένο σημείο με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ για το νοσοκομείο, έπειτα από τραυματισμό τους, στην ίδια, άκρως επικίνδυνη, λακκούβα.

Πρόκειται για τρεις γυναίκες, από 52 έως 68 χρόνων, οι οποίοι, σύμφωνα πάντα με καταστηματάρχες της περιοχής, έχουν υποστεί κατάγματα ποδιών και χεριών όταν πάτησαν κατά λάθος στην τεράστια τρύπα επί του πεζοδρομίου και υπέστησαν απότομη πτώση με κίνδυνο μάλιστα στη μία περίπτωση ακόμα και με θανάσιμο τραυματισμό της στο κεφάλι.

Και σημειωτέων, δεν είναι θέμα κάποιας… απροσεξίας, αφού η τεράστια λακκούβα βρίσκεται σε υψομετρική απόσταση από το πιο ψηλό πεζοδρόμιο που «κατεβαίνει» από την Ερμού. Έτσι όποιος περαστικός διέρχεται αυτό το σημείο και κατεβαίνει για να περάσει απέναντι, είναι δύσκολο να αντιληφθεί το άνοιγμα του πεζοδρομίου ακριβώς μπροστά του.

Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΣ

Τελευταίο περιστατικό τραυματισμού συνέβη πριν από 15 περίπου ημέρες, με θύμα 68χρονη γυναίκα, η οποία περπατούσε κατά μήκος της Ερμού με κατεύθυνση προς το κέντρο της Πάτρας.

Μάλιστα κατά την πτώση της έχασε σε τέτοιο βαθμό την ισορροπία της που λίγο έλειψε να πέσει με όλο της το σώμα προς τον δρόμο, με απρόβλεπτες συνέπειες εξαιτίας των διερχόμενων οχημάτων.

Στάθηκε όμως τυχερή, αφού την συγκράτησε άλλος διερχόμενος, αντιδρώντας ενστικτωδώς. Ωστόσο η ίδια υπέστη κάταγμα στο πόδι και κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, για να την παραλάβει.

Αυτό που κατήγγειλαν οι πέριξ μαγαζάτορες στην «Πολιτεία» είναι η στάση αδράνειας εκ μέρους δημοτικών υπηρεσιών, αφού, όπως είπαν, έχουν ειδοποιήσει τις αρμόδιες υπηρεσίες όχι μόνο μέσω διαδικτύου αλλά και τηλεφωνικά.

Αρχικά δηλαδή επέλεξαν να ενημερώσουν για την επικίνδυνη λακκούβα, στέλνοντας μήνυμα στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα του Δήμου Πατρέων, για πάσης φύσεως προβλήματα και καταγγελίες δημοτών αναφορικά με προβλήματα και κακώς κείμενα της πόλης.

Μάλιστα είχαν στείλει, όπως μας είπαν, και ειδική φωτογραφία για να δείξουν τη λακκούβα. Η πρώτη ενημέρωση έγινε μετά τον πρώτο τραυματισμό. Όμως κανένα συνεργείο δεν εμφανίστηκε στην περιοχή.

Ακολούθησε και ο δεύτερος τραυματισμός και τότε οι καταστηματάρχες επικοινώνησαν και τηλεφωνικά. Αλλά και πάλι δεν υπήρξε μέριμνα. Ελπίζουμε μετά την παρούσα δημοσίευση, επιτέλους να γίνει έργο επιδιόρθωσης…

2 8 rotated e1629994391948

You may also like

Comments are closed.