ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

ΠΑΤΡΑ: Πήρε το 2 ημερών μωρό της και έφυγε με covid – Απίστευτη ταλαιπωρία για μητέρα

169918138 10158996573987432 7175644968755580729 n
H Mαρία Τομαρά έφερε πριν λίγες ημέρες στον κόσμο το δεύτερο παιδάκι της. Και όπως καταγγέλλει αναγκάστηκε να αρπάξει το παιδί της και να φύγει στην κυριολεξία… μέσα από το ασθενοφόρο που την μετέφερε στο Νοσοκομείο «Αγιος Ανδρέας» αφού… διαπιστώθηκε ότι μετά την γέννα είχε κορονοϊό και δεν την άφηναν να νοσηλευθεί μαζί με το μωρό της σε κοβιντ κλινική του νοσηλευτικού Ιδρύματος.

 

Όλα ξεκίνησαν στις 7 Φεβρουαρίου όταν η κυρία Τομαρά, γέννησε σε ιδιωτική κλινική. Όλα πήγαν καλά και είχε κάνει καισαρική. Όμως μία ημέρα μετά τη γέννα, διαπιστώθηκε μετά από μοριακό τεστ που της έγινε πως είχε κορονοϊό, ενώ το παιδί είχε βγει αρνητικό. Από την κλινική την ενημέρωσαν πως θα έπρεπε άμεσα να μεταφερθεί σε Νοσοκομείο Αναφοράς, και όντως μετά από κάποια ώρα έφθασε ασθενοφόρο και την παρέλαβε εγχειρισμένη, μαζί με το μωρό της στο Νοσοκομείο «Αγιος Ανδρέας». Φθάνοντας εκεί, και πριν καν μπει μέσα στο Νοσηλευτικό Ιδρυμα, υπάλληλος που ελέγχει τις «εισαγωγές» την ενημέρωσε πως φυσικά και εκείνη θα νοσηλευόταν αλλά… χωρίς το μωρό! Η γυναίκα ήταν από καισαρική, το μωρό… δύο ημερών και φυσικά δεν θα το άφηνε σε καμία περίπτωση. Τους είπε ότι θα έπρεπε να βρεθεί ένας θάλαμος ώστε να μείνουν εκείνη και το παιδί της, αλλά οι υπεύθυνοι του Νοσοκομείου ήταν ανένδοτοι. Στο σημείο προκλήθηκε ένταση και τελικά η μητέρα αποφάσισε να πάρει το παιδί και να φύγει. «Δεν άντεχα άλλο. Είναι δυνατόν να φέρονται έτσι σε μία εγχειρισμένη με καισαρική τομή, λεχώνα, και στο δύο ημερών βρέφος; Μα δεν υπήρχε καμία πρόβλεψη; Δεν θα μπορούσαν να βρουν λύση αν δεν είχαν προβλέψει κάτι τέτοιο; Αναγκάστηκα και πήρα το παιδί μου και βρίσκομαι στο σπίτι μου. Ολες οι γυναίκες που κάνουν καισαρική μένουν στην κλινική για τουλάχιστον 3 ημέρες. Για μένα δεν ενδιαφέρθηκαν»!

 

Η νεαρή γυναίκα μετέβη επειγόντως στο σπίτι της με το αυτοκίνητο του συζύγου της. Θα πρέπει να τονιστεί πως στο μωρό δεν έγινε καμία εξέταση για κόβιντ ενώ και η μητέρα δεν αντιμετώπιζε κανένα πρόβλημα λόγω του ιού. Ακόμη και σήμερα παραμένει στο σπίτι της σε καραντίνα, χωρίς συμπτώματα. Όπως όμως τονίζει θα έπρεπε το Νοσοκομείο να αντιμετωπίζει διαφορετικά μία γυναίκα… λεχώνα μιάς ημέρας, πόσο μάλλον όταν εξακριβώθηκε ότι είχε και κορονοϊό. Και φυσικά σε καμία περίπτωση να μην την απομακρύνουν από το νεογέννητό της το οποίο… ούτε καν το εξέτασαν μήπως και το είχε κολλήσει κορονοϊό από την πρώτη μέρα. Θα πρέπει να τονιστεί πως η γυναίκα δεν ανέβηκε καν στην κλινική και όλα τα παραπάνω συνέβησαν μεταξύ… ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ και εισόδου του Νοσηλευτικού ιδρύματος!

You may also like

Comments are closed.