ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

ΠΑΤΡΑ: Πλήρης πεζοδρόμηση και στο κάτω μέρος της Τριών Ναυάρχων – Τι θα ισχύσει

3849933

Κάτω από τη Ρήγα Φεραίου έχουν προχωρήσει πλέον οι εργασίες στην Τριών Ναυάρχων, με τον εργολάβο να έχει ανοίξει τον χώρο, βγάζοντας τα πάντα από εκεί αφήνοντας μόνο τις νεραντζιές.  

Οι εργασίες ταυτόχρονα γίνονται και στο κομμάτι της Ρήγα Φεραίου από το ύψος της Σαχτούρη (έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί) έως στον δρόμο μπροστά από τον ιερό ναό του Αγίου Ανδρέα.

Τα δύο κομμάτια που βρίσκονται στο κάτω μέρος της Τριών Ναυάρχων, δηλαδή αυτά μεταξύ της Ρήγα Φεραίου και της Αγίου Ανδρέου και της Αγίου Ανδρέου και Όθωνος Αμαλίας θα γίνουν κανονικοί πεζόδρομοι, δηλαδή θα απαγορεύεται όχι μόνο η διέλευση, αλλά και η στάθμευση οχημάτων.

Εξαίρεση όμως θα αποτελέσει η δεξιά πλευρά που αποτελεί τον συνδετικό κρίκο της σύνδεσης των οχημάτων που έρχονται από την Ακτή Δυμαίων για να βγουν στην Αγίου Ανδρέου, διαφορετικά δεν θα είχαν διέξοδο τα οχήματα για να μπουν στον κεντρικό αστικό ιστό της πόλης.

Όμως ακόμα και αυτό το κομμάτι θα είναι ήπιας μορφής πεζοδρόμησης που σημαίνει ότι τα οχήματα θα πρέπει να εισέρχονται προς την Αγίου Ανδρέου με μειωμένη ταχύτητα.

Θα είναι το μοναδικό κομμάτι της Τριών Ναυάρχων μαζί με την αριστερή πλευρά στο πάνω μέρος (κάτω από τις σκάλες στο ύψος της Ιωάννη Βλάχου) που δεν είναι πεζόδρομος κανονικός, αλλά ήπιας μορφής.

 

 

Πάτρα: Πλήρης πεζοδρόμηση και στο κάτω μέρος της Τριών Ναυάρχων - Τι θα ισχύσει

Τα υπόλοιπα κομμάτια θα είναι πεζόδρομοι και για αυτό αρκετοί επαγγελματίες εστίασης κοιτάζουν από τώρα για κτίρια που υπάρχουν στο σημείο και που μπορούν να στεγάσουν καταστήματα αφού αν τηρηθούν τα όσα προβλέπονται θα μπορούν να βάζουν και τραπεζοκαθίσματα στους εξωτερικούς χώρους πληρώνοντας φυσικά το ανάλογο αντίτιμο.

Πάντως, τα μηνύματα σε σχέση με την παράνομη στάθμευση και τα όσα γίνονται στον πεζόδρομο και στα κομμάτια που έχουν αναπλαστεί δεν είναι και τόσο θετικά. Όλα βέβαια θα τα δούμε στην πράξη. Για την ώρα οι εργασίες στην Τριών Ναυάρχων συνεχίζονται.

You may also like

Comments are closed.