ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

ΠΑΤΡΑ: Πλήρωνε τέλη αποχέτευσης… αλλά την είχαν «μπαζώσει» απ’ το 1998!

Facebook
Twitter

 

Απίστευτη περιπέτεια για Πατρινή η οποία ανακάλυψε μετά 23 χρόνια ότι στο πατρικό της είχαν φράξει την αποχέτευση. Ενώ δεν είχαν εντοπίσει το πρόβλημα ούτε όταν εκτέλεσαν σχετικά έργα…

 

Απίστευτο! Για 23 ολόκληρα χρόνια πλήρωνε κανονικά όλα τα τέλη αποχέτευσης και ύδρευσης, αλλά δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι κατά την διάρκεια έργων το 1998 της είχαν… μπαζώσει το φρεάτιο κατά λάθος! Ο λόγος, για την Πατρινή Πολιτικό Μηχανικό κα. Αθηνά Σουγλέρη η οποία μαζί με την οικογένεια της διέμενε για χρόνια στην Αθήνα, όμως φρόντιζε να είναι συνεπής με τους λογαριασμούς του πατρικού της σπιτιού, στην οδό Αθανασίου Διάκου, στο κέντρο της Πάτρας.

1ο ΘΕΜΑ 6

‘Όταν η ίδια μετακόμισε με τον σύζυγο και τα παιδιά τους στο πατρικό της, συνειδητοποίησε ότι παρουσιαζόταν πρόβλημα συσσώρευσης λυμάτων στο ισόγειο. Αρχικά θεώρησε πως το πρόβλημα οφειλόταν σε δυσλειτουργία σωλήνων από τις γειτονικές κατοικίες. Ως εκ τούτου, οι αντιπαραθέσεις με τους γείτονες έδιναν κι έπαιρναν, έως ότου η ίδια άρχισε να το ψάχνει πιο εξειδικευμένα, λόγω και της επιστημονικής γνώσης που διαθέτει.

Έτσι, όπως καταγγέλλει, ανακάλυψε ότι κατά τη διάρκεια εργασιών ύδρευσης της ΔΕΥΑΠ, στο μακρινό 1998, οι εργάτες όχι μόνο είχαν κόψει τον σωλήνα εξόδου προς την αποχέτευση, του σπιτιού της, αλλά μάλιστα τον είχαν φράξει με τσιμέντο! Προφανώς το πρόβλημα δεν είχε ανακαλυφθεί όσο κανείς δεν κατοικούσε στο σπίτι και έτσι ανακαλύφθηκε μετά την μετακόμιση της οικογένειας.

1o ΘΕΜΑ ΠΑΝΩ 7 ΚΕΝΤΡΟ 1 1

Η κα. Σουγλέρη απευθύνθηκε στην ΔΕΥΑΠ, γνωστοποιώντας το πρόβλημα, για να «εισπράξει» εν ολίγοις την απάντηση… «και τι να κάνουμε τώρα». Και επιπρόσθετα να της συστήσουν ότι… έπρεπε να πληρώσει κι από πάνω, για το έργο αποκατάστασης που απαιτείτο να γίνει. Τελικώς, η κα. Σουγλέρη κατόρθωσε να πείσει την Δημοτική Επιχείρηση για το ότι φέρει την ευθύνη και να δρομολογηθεί η επίλυση του προβλήματος αρμοδίως, μέσω τεχνικών εργασιών που θα πρέπει να δρομολογηθούν από την ΔΕΥΑΠ.

1o ΘΕΜΑ ΠΑΝΩ 7 ΚΕΝΤΡΟ 5 1

Το εύλογο ερώτημα που τίθεται, βέβαια, είναι τι θα συνέβαινε στην περίπτωση ενός άλλου συμπολίτη ο οποίος δεν τύχαινε να έχει γνώσεις Μηχανικού, άρα ίσως να έμπαινε στη διαδικασία να «φορτωθεί» ευθύνες και παραλείψεις άλλων, βάζοντας και το χέρι στη δική του τσέπη…

 

 

ΟΥΤΕ ΣΕ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟ ΕΙΔΑΝ…!

Ενώ συνέδεαν αποχετεύσεις, δεν εντόπισαν το πρόβλημα…

1o ΘΕΜΑ ΠΑΝΩ 7 ΚΕΝΤΡΟ 2 1

Το πιο εξωφρενικό απ’ όλα, είναι ότι προ πενταετίας εκτελέστηκαν κι άλλα στο ίδιο ακριβώς σημείο, και μάλιστα, έργα αποχέτευσης! Παρ’ όλα αυτά, παραδόξως, ούτε τότε εντόπισαν το πρόβλημα οι εργάτες. Και φυσικά, δεν έγιναν οι απαιτούμενες επισκευές. Κι είναι απορίας άξιο, εφόσον το έργο ήταν η αντικατάσταση του δικτύου και η σύνδεση όλων των σπιτιών με το κεντρικό σύστημα αποχέτευσης.

Ένα ακόμη τραγελαφικό σκηνικό συνέβη και όταν εμπειρογνώμονας της ΔΕΥΑΠ μετέβη στον χώρο για να κάνει αυτοψία αλλά προτού ολοκληρώσει τον έλεγχο και πιστοποιήσει την ύπαρξη της ζημιάς, αποχώρησε από το σημείο ενημερώνοντας ότι… φοβόταν μήπως κολλούσε κορωνοϊό!

1o ΘΕΜΑ ΠΑΝΩ 7 ΚΕΝΤΡΟ 3 1

ΖΗΤΑΩ ΤΑ… ΛΕΦΤΑ ΜΟΥ ΠΙΣΩ!

Κατόπιν όλων των ανωτέρω, η κα. Σουγλέρη προχωρά και στην διεκδίκηση των χρημάτων που όλα τα προηγούμενα χρόνια πλήρωνε, προκειμένου να έχει το σπίτι της μια… ανύπαρκτη, όπως αποδείχθηκε, αποχέτευση. «Φαντάζεστε τι πάει να πει επί 23 ολόκληρα χρόνια να πληρώνεις για την αποχέτευση σου, αλλά να σου την έχουν μπαζώσει και να μην υπάρχει καν…; Είναι ανήκουστο!», τονίζει η ίδια, σε δηλώσεις της στην «Πολιτεία».

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

3 e1680618875867

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top