ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Ποιο είναι το πρόβλημα με τους μπλε κάδους ανακύκλωσης;

kados anakiklosis
Το πρόβλημα για την ανακύκλωση και η παύση της συγκομιδής αυτού του είδους των απορριμμάτων δεν αφορά μόνο την Πάτρα, αλλά επί της ουσίας θα απασχολήσει το επόμενο διάστημα όλους τους δήμους της επικράτειας.

Αυτό είναι το νόημα της ανάλυσης που έκαναν στη σύσκεψη του δημοτικού συμβουλίου για το θέμα, ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, αλλά και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Νίκος Ασπράγκαθος.

Τι έχει συμβεί; Η εταιρεία που έχει προχωρήσει σε σύμπραξη συμφωνίας με τον δήμο Πατρέων για τη συγκομιδή των απορριμμάτων που συγκεντρώνονται στους κάδους ανακύκλωσης (στους μπλε κάδους), δεν έχει λάβει το ανακυκλώσιμο τέλος από την κοινοπραξία των μεγάλων επιχειρηματικών ομιλών που παράγουν ένα σημαντικό μέρος των πλαστικών και των χάρτινων συσκευασιών τα οποία προορίζονται για ανακύκλωση.

Σύμφωνα με τα όσα γνωστοποίησε η εταιρεία που είναι υπεύθυνη για τη συγκομιδή των απορριμμάτων στους κάδους ανακύκλωσης της Πάτρας, σε σχετική της ανακοίνωση προς τον δήμο, έχει να λάβει το τέλος αυτό εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα, με αποτέλεσμα το ποσό αυτό να συσσωρευτεί και να μην μπορεί να καλύψει τα έξοδα για τις υπηρεσίες που  προσφέρει.

Το «φέσι» αυτό από την κοινοπραξία δεν αφορά βέβαια μόνο την Πάτρα, αφού το ίδιο ισχύει και για τους άλλους δήμους της χώρας, όπου και εκεί δεν δίνεται το τέλος για την ανακύκλωση στις εταιρείες που έχουν αναλάβει να κάνουν αυτή τη δουλειά.

Στην Πάτρα απλά η συγκεκριμένη εταιρεία το γνωστοποίησε, ξεκαθαρίζοντας τη θέση της και τονίζοντας ότι η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί, σταματώντας έτσι από τις αρχές του νέου έτους τη συγκομιδή απορριμμάτων από τους μπλε κάδους.

Αυτός ήταν και ο λόγος που ο αρχηγός της μείζωνος αντιπολίτευσης, Γρηγόρης Αλεξόπουλος, συμφώνησε ουσιαστικά με τον δήμαρχο Κώστα Πελετίδη για το ζήτημα, τονίζοντας ότι το κράτος και η ΚΕΔΕ, οφείλει να παρέμβει για να σταματήσει αυτή την εξέλιξη, της παύσης της συγκομιδής των απορριμμάτων από τους μπλε κάδους αφού η κατεύθυνση του όλου θέματος θα είναι ίδια και για τους υπόλοιπους δήμους.

Σημειώνουμε ότι η ΚΕΔΕ έχει ένα σημαντικό ποσοστό στην εν λόγω κοινοπραξία, άρα έχει το μαχαίρι και το πεπόνι για να πάρει πάνω της το όλο θέμα, προχωρώντας σε παρεμβάσεις και πρωτοβουλίες, πιέζοντας για να πληρωθεί το τέλος αυτό της ανακύκλωσης που έχει δημιουργήσει το ζήτημα.

You may also like

Comments are closed.