Πάτρα: Πολιτικός Μηχανικός να… καταγράφει δέματα!

Facebook
Twitter
Υπαινιγμούς ότι υφίσταται έναν πρωτόγνωρο εγκλωβισμό και  προσπάθεια δίωξης της, εντός υπηρεσίας, αφήνει η Τεχνικός Διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός Αθηνά Σουγλέρη.

Υποστηρίζοντας ότι όλα συμβαίνουν επειδή έκανε ευσυνείδητα την επιστημονική της δουλειά, αρχίζοντας με την ανάδειξη της ύπαρξης καρκινογόνου αμιάντου στο κτίριο των ΕΛΤΑ στην Πάτρα και στη συνέχεια διαφωνώνταςμε το έργο απλής επικάλυψής του και επιμένοντας στην ανάγκη ολοκληρωμένης απομάκρυνσης του.

ΑΘΗΝΑ ΣΟΥΓΛΕΡΗ
Η Αθηνά Σουγλέρη

Όπως αναφέρει στη νέα της καταγγελία, της κοινοποιήθηκε απόφαση «πιο βλαπτική» από τις προηγούμενες, καθώς την τοποθετεί ως «βασικό προσωπικό» στο κεντρικό κατάστημα των ΕΛΤΑ της Πάτρας, να καταγράφει δέματα στις ταχυδρομικές θυρίδες!

Παρότι ο ρόλος της, ως Πολιτικός Μηχανικός, είναι εντελώς διαφορετικός. Επίσης, το προσωπικό μεταφέρθηκε εξ ολοκλήρου στο ισόγειο του κτιρίου, (ο 2ος όροφος, με αμίαντο, άδειασε εντελώς). «Να σημειωθεί όμως ότι και το ισόγειο δεν έχει ελεγχθεί ποτέ για το αν έχει υλικά αμιάντου, παρόλο που καθημερινά έρχονται εκατοντάδες πολίτες, ενώ θα μπορούσε η δουλειά να γίνει στο άλλο μεγάλοκτίριοόπου υπάρχει το κέντρο διαλογής», σημειώνει η ίδια.

ΑΦΑΙΡΕΣΑΝ Η/Υ ΜΕ ΤΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΑ ΤΗΣ ΑΡΧΕΙΑ!

Πέρα όμως από το εργασιακό αντικείμενο και την ορατή υποβάθμιση, («τουλάχιστον δεν μου κατήγγειλαν τη σύμβαση μου», αναφέρει με νόημα η ίδια στην «Πολιτεία»), καταγγέλλει επίσης ότι σε μέρα που απουσίαζε με έκτακτη άδεια, της πήραν τον ηλεκτρονικό υπολογιστή που χρησιμοποιούσε μαζί με όλα τα αρχιτεκτονικά προγράμματα που είχε εγκαταστήσει για να ασκεί τα επιστημονικά της καθήκοντα εντός της υπηρεσίας της. Και όλα αυτά ενόσω υπήρξε εξειδικευμένη Επερώτηση στην Ελληνική Βουλή για την περίπτωση της, μέσω της οποίας ζητείτο απάντηση στο «εάν θα αποκατασταθεί η υπηρεσιακή της κατάσταση κι αν θα της επιστραφούν τα τεχνικά της έργα τα οποία υπάρχουν ακόμα».

ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΦΗΝΟΥΝ ΝΑ ΦΥΓΕΙ…

Σαν να μην έφθαναν αυτά, η κ. Σουγλέρη αναφέρει ότι αιτήθηκε την μετακίνηση της στο Πανεπιστήμιο Πατρών, αλλά όμως δεν υπάρχει συναινετική απάντηση εκ μέρους της διοίκησης των ΕΛΤΑ, έστω κι αν τα τωρινά της καθήκοντα ουδεμία σχέση έχουν με τοεπιστημονικό της αντικείμενο.

ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

Η υπόθεση με την ύπαρξη αμιάντου ως γνωστόν έχει φθάσει και στην ελληνική Δικαιοσύνη. Αρχικά η υπόθεση για το αίτημα διενέργειας τεχνικής πραγματογνωμοσύνης αναφορικά με το ζήτημα ύπαρξης αμιάντου στο κτίριο τέθηκε στο αρχείο, ωστόσο, η δικαστική διαδρομή τελικά συνεχίστηκε και τώρα μένει να αποφανθεί ο Άρειος Πάγος. «Αλλιώς βλέπω το θέμα για τα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια», υπογραμμίζει η κ. Σουγλέρη στην «Πολιτεία», δείχνοντας την απόφαση που έχει πάρει για μη υποχώρηση.


Από την έντυπη έκδοση

ΠΟΛΙΤΕΙΑ 28 03 22 e1648821893826

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top