ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΟΙΝΩΝΙΑΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Πως συνέβη η τραγωδία στο εργοστάσιο φελιζόλ

asthenoforo 20
Ο 36χρονος άνδρας, πατέρας δύο παιδιών, έκανε εργασίες στον χώρο του εργοστασίου φελιζόλ. Ήταν μπροστά από ηλεκτρικό πίνακα στον εργοστασιακό χώρο που βρίσκεται στην περιοχή του Ακταίου μετά το Νοσοκομείο Ρίου. Το εργοστάσιο κατασκευάζει φελιζόλ.

Τίποτα δεν προμήνυε το κακό που θα ακολουθούσε. Και ενώ έκανε την εργασία του έγινε η έκρηξη. Ο πίνακας «έσκασε» και δυστυχώς μπροστά στο πρόσωπό του. Ο άνδρας έπεσε στο έδαφος αιμόφυρτος ενώ σύμφωνα με τον Γραμματέα του Εργατικού Κέντρου Πάτρας Δημήτρη Αγγελόπουλο, έχει υποστεί σοβαρά εγκαύματα στο πρόσωπο.

Αμέσως του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ενώ μέχρι να φθάσει το ασθενοφόρο του έβαλαν ειδικές αλοιφές στο πρόσωπο ώστε να μην υποστεί περαιτέρω βλάβη. Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Νοσοκομείο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και αμέσως υπεβλήθη σε πλαστική χειρουργική επέμβαση στο πρόσωπο.

«Η κατάστασή του είναι σοβαρή. Μιλάμε για ένα σοβαρό εργατικό ατύχημα και μάλιστα σε ένα εργοστάσιο που μας είχε απασχολήσει ως συνδικαλιστικό κίνημα και στο παρελθόν. Και σκεφθείτε ότι το εργοστάσιο δεν σταμάτησε να δουλεύει έστω και αν υπήρχε τραυματίας» τονίζει ο κ. Αγγελόπουλος.

«Θα έπρεπε να είχε κοπεί το ρεύμα, να είχε σταματήσει το εργοστάσιο την λειτουργία του και μετά να ανοίξει ο πίνακας» πρόσθεσε για να επισημάνει ότι το Εργατικό Κέντρο Πάτρας θα διερευνήσει λεπτομερώς την υπόθεση και θα κινηθεί ανάλογα.
«Με το συγκεκριμένο εργοστάσιο είχαμε πρόβλημα και στο παρελθόν καθώς η Διοίκησή του έχει μηνύσει μέλη του Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Πάτρας για συνδικαλιστικές «διαφορές». Πριν δύο χρόνια η επιχείρηση είχε προσπαθήσει να απολύσει μέλος του Εργατικού Κέντρου επειδή είχε ζητήσει μέτρα προστασίας, ενώ η μήνυση στα μέλη της διοίκησης του ΕΚΠ έγινε όταν προσπαθήσαμε να περιφρουρήσουμε την απεργία που είχαμε πραγματοποιήσει» καταλήγει ο γνωστός συνδικαλιστής και Πρόεδρος του Συνδικάτου οικοδόμων Πάτρας.

You may also like

Comments are closed.