ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Πάτρα: Πως τα «βρήκαν» ΕΛ.ΑΣ. και αντιεξουσιαστές για ένα πάρτι

Facebook
Twitter

Το βράδυ της περασμένης Πέμπτης ομάδα αντιεξουσιαστών είχε προγραμματίσει υπαίθριο πάρτι στην πλατεία Όλγας.

Οι προετοιμασίες είχαν ξεκινήσει από νωρίς, όπως επίσης από νωρίς είχαν διατυπωθεί και οι πρώτες αντιδράσεις από τη πλευρά κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.

Οι πιέσεις προς την Αστυνομία ήσαν ασφυκτικές. Κάτοικοι κάθε ηλικίας ζητούσαν να μην πραγματοποιηθεί η εκδήλωση, διότι από την εμπειρία άλλων ανάλογων εκδηλώσεων θεωρείτο βέβαιο πως οι διοργανωτές θα χρησιμοποιούσαν τα ηχητικά συστήματα μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, με την μουσική να παίζει στη διαπασών με αποτέλεσμα να ήταν αδύνατο να κοιμηθούν κατά πρώτον οι υποψήφιοι για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις που θα διαγωνίζονταν την επόμενη ημέρα και κατά δεύτερον και οι υπόλοιποι κάτοικοι.

Αντιδράσεις εκτός από γονείς υποψηφίων των Πανελλαδικών Εξετάσεων διατυπώθηκαν και από ηλικιωμένους οι οποίοι φέρεται να υποστήριξαν μιλώντας σε αστυνομικούς πως στην περίπτωση που οι διοργανωτές προχωρούσαν στην εκδήλωσή τους θα αναγκάζονταν να αλλάξουν σπίτι…

Η απόφαση ήταν μονόδρομος για τα στελέχη της τοπικής ΕΛ.ΑΣ.

Άμεσα συγκροτήθηκαν διμοιρίες ΜΑΤ και λίγο πριν τις 10 το βράδυ έκαναν την εμφάνιση τους στην πλατεία.

Όσοι νεαροί ήταν συγκεντρωμένοι στο σημείο άρχισαν να απομακρύνονται. Κάποιοι ωστόσο παρέμειναν στη θέση τους γεγονός που οδήγησε τους επικεφαλής των μέτρων να επιλέξουν αρχικά την τακτική της συνεννόησης με τους διοργανωτές, η οποία και όπως αποδείχθηκε ήταν αποτελεσματική.

Πράγματι είναι σπάνια εικόνα να βλέπει κανείς μία συνομιλία ανάμεσα σε αξιωματικούς της Αστυνομίας και νεαρών αντιεξουσιαστών να συνομιλούν σε ήρεμους τόνους, όταν είναι γνωστό πως σε άλλες περιπτώσεις υπάρχει ανάμεσά τους ένταση η οποία πολλές φορές οδηγεί σε χρήση χημικών από την μία και μολότοφ από την άλλη, προσαγωγές, συλλήψεις κ.ο.κ.

Η «Πολιτεία» που βρέθηκε στο σημείο μεταφέρει μερικούς από τους διαλόγους που έγιναν ανάμεσά τους.

-Έχουμε πολλά παράπονα από κατοίκους της περιοχής. Δεν θα πρέπει να γίνει το πάρτι. Αντιδρούν οι κάτοικοι, αυτό θα πρέπει να το καταλάβετε, ανέφερε αξιωματικός.

-Και τι να κάνουμε το έχουμε προγραμματίσει, και βλέπουμε πως ήρθατε πολλοί στην πλατεία απάντησαν οι διοργανωτές.

-Δεν μπορούσαμε να κάνουμε διαφορετικά. Όταν είχαμε έρθει ξανά για τον ίδιο λόγο μας πετάγατε νερά και άλλα αντικείμενα. Δεν πρέπει να γίνει το πάρτι. Αύριο (σ.σ. την Παρασκευή) δίνουν Πανελλήνιες Εξετάσεις υποψήφιοι που μένουν γύρω από την πλατεία. Πρέπει να κοιμηθούν και αυτό πρέπει να το καταλάβετε. Αν θέλετε να κάνετε πάρτι πηγαίνετε στην πλαζ ή οπουδήποτε αλλού δεν είναι κατοικημένη περιοχή, υποστήριξαν οι αξιωματικοί.

Σε αυτό το σημείο οι νεαροί πείστηκαν και δεσμεύτηκαν πως δεν θα κάνουν πάρτι και οι αστυνομικές δυνάμεις αποχώρησαν.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΠΟΛΙΤΕΙΑ 06 06 23

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top