ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

ΠΑΤΡΑ: Προχωρά ο ποδηλατόδρομος

ka 40 12 850x460 1

Προχωρούν οι εργασίες για τον παραλιακό ποδηλατόδρομο  και μετά από όλες αυτές τις καθυστερήσεις που είχαν προηγηθεί ο οποίες έκαναν το έργο να μοιάζει με το… γιοφύρι της Άρτας τα πράγματα φαίνεται να έχουν μπει σε μια σειρά.

Ο ποδηλατόδρομος έχει πλέον καλύψει το μισό σχεδόν μέρος της Όθωνος Αμαλίας και μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται να φτάσει στην πλατεία Τριών Συμμάχων. Από εκεί και πέρα θα χρειαστούν και ένα διάστημα (άγνωστο πόσο αφού πλέον με την καθυστέρηση που έχει το έργο κανείς δεν βάζει το χέρι του στην φωτιά) για να φτάσει από την πλατεία Τριών Συμμάχων στο ύψος της Παπαφλέσσα που είναι και ο τελικός προορισμός του.

Όμως αυτό που προβληματίζει τους οδηγούς είναι οι επιπτώσεις που θα φέρει στο κυκλοφοριακό της οδού που ως γνωστόν είναι ένας δρόμος με αυξημένη κυκλοφορία. Ήδη ο παραλιακός ποδηλατόδρομος έχει μειώσει το πλάτος της Όθωνος Αμαλίας, κάτι που φέρει ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα στο κυκλοφοριακό.

Από την δημοτική αρχή πάντως είναι καθησυχαστικοί ότι δεν θα υπάρξει ζήτημα. Άλλωστε στόχος είναι να αλλάξει ριζικά η παραλιακή όψη της Πάτρας και κάτω από αυτό το σκεπτικό γίνεται και ο παραλιακός ποδηλατόδρομος εντός του αστικού ιστού και όχι εντός της λιμενικής ζώνης.

You may also like

Comments are closed.