ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΕΙΑ

ΠΑΤΡΑ | ΠΡΟΣΟΧΗ – Φωτό που Σοκάρουν! Σύριγγες, κουτάλια, χαρτιά με αίμα… στο “μπαλκόνι” του “λευκού θανάτου” – ΦΩΤΟ

1 ναρκωτικα 5 1
Το «Μπαλκόνι» του «λευκού θανάτου» της Κανακάρη παραμένει στέκι τοξικομανών…!

 

του Αχιλλέα Ροδίτη |

 

Ήταν 2 Δεκέμβρη 2021 όταν η «Πολιτεία» έκανε ρεπορτάζ για το «Μπαλκόνι» του «λευκού θανάτου» στην οδό Κανακάρη, με αφορμή, τότε, τον εντοπισμό ενός τοξικομανή και την επείγουσα μεταφορά του από το ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο…

1 φωτο απο 2021 εχω λεζαντα στο κειμενο 1

Η φωτογραφία της «Πολιτείας» απ’ τον Δεκέμβρη 2021 όταν το ΕΚΑΒ παρέλαβε τον τοξικομανή

 

Εκείνος ο εξαρτημένος συμπολίτης σώθηκε την τελευταία στιγμή.

Όμως, 2 χρόνια μετά, δεν έγινε τίποτα απολύτως για να αλλάξει η κατάσταση στο «Μπαλκόνι» του «λευκού θανάτου» το οποίο παραμένει «στέκι» τοξικομανών, όπως καταμαρτυρούν οι φωτογραφίες – ντοκουμέντο που εξασφάλισε η «Πολιτεία» στο επιτόπιο ρεπορτάζ της.

Ένα σύντομο ανέβασμα, από τις σκάλες, στο τοιχίο που κτίστηκε για να στηρίζει τον λόφο, είναι αρκετό για να βρεθείς μπροστά σε σύριγγες και άλλα εξαρτήματα τοξιμανών.

1 ναρκωτικα 2 1

Τα ίχνη της χρήσης ναρκωτικών είναι εμφανή και διάσπαρτα παντού. Ακόμα και χαρτοπετσέτες γεμάτες… αίμα!

1 ναρκωτικα 8 1

Όλα αυτά, στο κέντρο της πόλης, στην οδό Κανακάρη, μεταξύ των οδών Γκότση και Πουκεβίλ.

1 ναρκωτικα 1 1

1 ναρκωτικα 6 1

Οι κάτοικοι από απέναντι έχουν να διηγηθούν πολλές ιστορίες από όσα βλέπουν κάθε βράδυ να συμβαίνουν στον χώρο. Από τότε (2021) είχαν δηλώσει μάλιστα, ότι:

«Κανείς μας ποτέ δεν μπόρεσε να κατανοήσει το νόημα της σκάλας που ανεβαίνει κάποιος στο κατασκεύασμα που συγκρατεί το βουνό και στο μπαλκόνι που δημιουργήθηκε εκεί με τα σκεπαστά δωματιάκια που περιμένουν ανοιχτά να φιλοξενήσουν κάθε είδους περίεργη δραστηριότητα, μέρα και νύχτα, μακριά απ’ τα μάτια τού Νόμου…».

1 ναρκωτικα 3 1

Βέβαια, ούτε και τώρα είναι κατανοητό σε κανέναν. Όπως επίσης κατανοητό δεν είναι, το γεγονός ότι ο αρχικός προσανατολισμός ήταν η διαμόρφωση μικρών γραφείων που ο Δήμος Πάτρας θα παραχωρούσε σε κάποιον Σύλλογο, αλλά κι αυτό παρέμεινε στην «σφαίρα» των «ονείρων θερινής νυκτός» που είναι «γεμάτα» από θεωρία και «άδεια» από πράξεις σ’ αυτή την πόλη!

1 ναρκωτικα 7 1 1 ναρκωτικα 4 1

Και όσο αυτά συνεχίζουν να ισχύουν, τόσο η χρήση ναρκωτικών θα γίνει στο περίφημο «Μπαλκόνι» του «λευκού θανάτου».

«Κάποια πρωινά συνηθίζω να ανεβαίνω τις σκάλες, με προσοχή μη τυχόν και πατήσω κάποια από τις σύριγγες, μόνο και μόνο για να βεβαιωθεί ότι… δεν υπάρχει κάποιο παιδί νεκρό, θύμα της ηρωίνης», μας λέει ένας από τους κατοίκους της οδού Κανακάρη. Και αυτή του η δήλωση τα… «λέει» όλα…!

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

0001 0019 2 e1702293667780

 

 

You may also like

Comments are closed.