ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

ΠΑΤΡΑ: Προσοχή στην γρίπη για παιδιά και ηλικιωμένους

ααα

 

Έντονη κυκλοφορία της νόσου της εποχικής γρίπης παρατηρείται σε όλη την Ελλάδα αυτή τη χρονική περίοδο, ενώ η Πάτρα δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση στον κανόνα.

Αρκετά ήταν τα παιδιά που επιστρέφοντας από τις χριστουγεννιάτικες διακοπές τους στα σχολεία και στους παιδικούς σταθμούς, ανέβασαν πυρετό και είναι στο κρεβάτι, έχοντας κρυολογήσει.

Τα περιστατικά γρίπης στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου Άγιος Ανδρέας, αλλά και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο είναι δεκάδες τις τελευταίες ημέρες, ενώ και στο Καραμανδάνειο δεν είναι λίγα τα κρούσματα παιδιών που πήγαν στο νοσοκομείο, με τους γονείς τους να φοβούνται τις συνέπειες της γρίπης.

Ωστόσο, οι γιατροί συνιστούν ψυχραιμία και τονίζουν ότι υπάρχουν όλες οι προβλέψεις και οι δυνατότητες εκ μέρους του κράτους για την αντιμετώπιση της εποχικής γρίπης, έτσι ώστε να μην πάρει την μορφή ιού και εξαπλωθεί ευρέως.

Υπογραμμίζουν μάλιστα στους ασθενείς και ειδικότερα στους γονείς των μικρών παιδιών να μην πηγαίνουν στο νοσοκομείο αν δεν υπάρχει κάτι σοβαρό, αφού η εποχική γρίπη μπορεί να αντιμετωπιστεί στο σπίτι.

You may also like

Comments are closed.