ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΕΙΑ

Πάτρα: Προσομοιάζει αλλά δεν είναι κρούσμα της ινδικής μετάλλαξης

covid poy ereuna
Το μεσημέρι της Παρασκευής 24 Απριλίου γνωστοποιήθηκε οτι πιθανόν εντοπίστηκε στην Πάτρα το πρώτο κρούσμα της ινδικής μετάλλαξης του κορωνοϊού. Ωστόσο σύμφωνα με τους επιστήμονες του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών, μπορεί να εμφανίζονται κάποια χαρακτηριστικά αλλά δεν είναι η συγκεκριμένη μετάλλαξη.

Όπως μεταδόθηκε αρχικά από την ΕΡΤ, το κρούσμα αφορούσε την ινδική μετάλλαξη, αλλά στη συνέχεια διαπιστώθηκε ότι μόνο ένα από τα τρία βασικά σημεία μετάλλαξης που φέρει το ινδικό στέλεχος εμφανίζονται στο συγκεκριμένο άνθρωπο που νόσησε.

Αυτό που ανησύχησε περισσότερο τις υγειονομικές αρχές είναι πως η ινδική μετάλλαξη θεωρείται από τις πιο μεταδοτικές. Για πρώτη φορά στην Ευρώπη εντοπίστηκε σε μία ομάδα φοιτητών στο Βέλγιο που έφτασε από την Ινδία στη χώρα μέσω με ενδιάμεση στάση στο Παρίσι.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το συγκεκριμένο κρούσμα σε ασθενή από την Πάτρα, εντοπίσθηκε στη διάρκεια των δειγματοληπτικών ελέγχων για τα μεταλλαγμένα στελέχη που πραγματοποιεί το Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών.

You may also like

Comments are closed.