ΠΟΛΙΤΕΙΑΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Πρόστιμα και συλλήψεις σε επιχειρήσεις και αποθήκες με απομιμητικά προϊόντα

Καταγραφή 1
Πρόστιμα και κατασχέσεις επιβλήθηκαν ενώ έγιναν και δυο συλλήψεις στην Πάτρα, μετά από ελέγχους για την καταπολέμηση του παράνομου εμπορίου και τον εντοπισμό απομιμητικών προϊόντων.

Πιο συγκεκριμένα, στους ελέγχους που έγιναν την περασμένη Παρασκευή (17.6.2022) από στελέχη της ΔΙΜΕΑ σε αποθήκες στην Πάτρα, εντοπίστηκαν, κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν 3.283 τμχ. απομιμητικών προϊόντων αθλητικής ένδυσης ενώ επιβλήθηκαν και τα ανάλογα πρόστιμα. Επίσης κατά την επιχείρηση πραγματοποιήθηκαν και δυο συλλήψεις και ακολουθήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία από την ΕΛΑΣ.

Παράλληλα εντοπίστηκαν ακόμη δύο ηλεκτρονικά καταστήματα που πωλούσαν απομιμητικά προϊόντα για τα οποία άρχεται η διαδικασία διαγραφής των ιστοσελίδων τους από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) με εντολή της ΔΙΜΕΑ, κατ’ εφαρμογή της παρ. 1Ζ, του άρθρου 10 του Ν.4712/20 (Α’146).

Στις έρευνες των στελεχών της Διυπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) συνέδραμε η Οικονομική Αστυνομία και οι υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδος. Λόγω της φύσεως των ερευνών, την ΔΙΜΕΑ και την ΕΛΑΣ συνέδραμαν και 2 εισαγγελικοί λειτουργοί.

You may also like

Comments are closed.