ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πάτρα: Προσβάσιμο το δάσος Καρκαλού

ΚΑΡΚΑΛΟΣ
Άρχισε, με σκοπό να συνεχιστεί, η προσπάθεια καθαρισμού του δάσους του Καρκαλού, με πρωτοβουλία της Κοινότητας Άνω Καστριτσίου και συνδρομή μηχανημάτων του Δήμου Πατρέων.

Στην δράση παρευρέθηκαν πλήθος εθελοντών, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Νίκος Ασπράγκαθος, ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας της Αντιπεριφέρειας Αχαΐας Νικόλαος Γυφτάκης, εκπρόσωπος του Α’ Τμήματος της Αστυνομίας, του Συλλόγου Αχαΐας Εθελοντών Δασοπυροσβεστών, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ενώ έδωσαν το παρών και υπάλληλοι του Δασαρχείου Πατρών.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου, Χαράλαμπο Χρυσικόπουλο «στόχος μας είναι να γίνει ο Καρκαλός ένα δάσος επισκέψιμο και προσβάσιμο από εκδρομείς, ένας χώρος χαλάρωσης και ανάτασης. Εμείς, ως Τοπική Κοινότητα, στο πλαίσιο των μέτρων επίτευξης δασοπροστασίας έχουμε παρακινήσει τους κατοίκους του χωριού στην δημιουργία εθελοντικής ομάδας πυρασφάλειας.

Την Κυριακή ξεκινήσαμε τον καθαρισμό του υπορόφους (της θαμνώδους, δηλαδή, βλάστησης) και την κοπή σάπιων δέντρων, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν ως καύσιμη ύλη για την θέρμανση των κατοίκων. Από εκεί και πέρα θα θέλαμε να εκφράσουμε το δίκαιο αίτημά μας να αναλάβει και η Πολιτεία τις ευθύνες που τις αναλογούν, ώστε να γίνει ο Καρκαλός ένα δάσος όπως του αξίζει. Τέλος, θα θέλαμε να εκφράσουμε τις θερμές ευχαριστίες μας σε όσους συμμετείχαν στην δράση της Κοινότητας».

You may also like

Comments are closed.