ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Πάτρα: Προθεσμία για την Τρίτη στους συλληφθέντες για την εγκληματική οργάνωση (vid)

Facebook
Twitter

Προθεσμία για να απολογηθούν ενώπιον του ανακριτή την Τρίτη 24 Ιανουαρίου έλαβαν έξι από τους επτά συλληφθέντες στην Πάτρα ενώ για τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου πήρε προθεσμία να απολογηθεί και η γυναίκα, το έβδομο μέλος της συμμορίας.

Διαβάστε επίσης: Ανακοίνωση της αστυνομίας για τις χθεσινές συλλήψεις στην Πάτρα

Oι συλληφθέντες κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, για διάπραξη ένοπλων ληστειών, κλοπών μοτοσικλετών, καθώς και για την καλλιέργεια και πώληση κάνναβης στην Πάτρα. Δρακόντεια ήταν τα μέτρα ασφαλείας που είχαν ληφθεί κατά τη μεταγωγή τους γύρω από την περιοχή της εισαγγελίας Πατρών.

Τους πρόδωσε το DNA

Την δράση της ομάδας πρόδωσε το DNΑ σε μια μάσκα, που εντοπίστηκε μετά από μια ληστεία.

Συγκεκριμένα, δύο «ορφανά» DNA που εντόπισε η Ασφάλεια Πατρών μετά από επεισόδια κουκουλοφόρων το κέντρο της πόλης το Σεπτέμβριο του 2017, και έπειτα από ληστεία σε υποκατάστημα των ΕΛ.ΤΑ τον Οκτώβριο του 2020 στα Βραχνέικα, διαπιστώθηκε ότι ανήκουν στο ίδιο πρόσωπο.

Εκτιμώντας πως ο ύποπτος είναι από τον αντιεξουσιαστικό χώρο, έφτασαν μετά από τηλεφωνική και φυσική παρακολούθηση στα ίχνη του 25χρονου φοιτητή, οποίος ήταν και ο πρώτος που συνελήφθη.

Η έρευνα στην Πάτρα παραμένει ανοιχτή, ενώ συμμετέχει μέχρι και η αντιτρομοκρατική, όπως έκανε γνωστό ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου.

Εγκληματική οργάνωση στην Πάτρα

Κατασχέθηκαν όπλα, εκρηκτικά και ναρκωτικά

Δεκαοκτώ κιλά κάνναβης, όπλα, εκρηκτικά και βιβλία με θέμα τον αναρχισμό, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στα σπίτια των επτά αντιεξουσιαστών, μέλη εγκληματικής οργάνωσης που σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος» μέσω γενετικού ελέγχου (DNA), ταυτοποιήθηκε η συμμετοχή τους σε 7 ληστείες που σημειώθηκαν σε τράπεζες, ΕΛΤΑ και σούπερ μάρκετ στην Πάτρα, τα τελευταία δυόμισι χρόνια.

Οι συλλήψεις 6 ανδρών και μιας γυναίκας έγιναν κατά την ευρείας κλίμακας επιχείρηση που ξεκίνησαν ξημερώματα Τετάρτης οι αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών σε διάφορες περιοχές. Δυο άτομα που φέρεται πως είχαν αρχηγικό ρόλο, συνελήφθησαν τα ξημερώματα της Τετάρτης και ενώ επέστρεφαν στα σπίτια τους, με τους αστυνομικούς να κατάσχουν άμεσα τα κινητά τους τηλέφωνα, αποτρέποντας το ενδεχόμενο πιθανής επικοινωνίας με τους συνεργούς τους.

Ανάμεσα στους 7 συλληφθέντες, είναι ο γιος του καταδικασθέντος μέλους της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη», επονομαζόμενου ως «Στέλιου», ο οποίος αφού εξέτισε ποινή 17 ετών, αποφυλακίστηκε.

Μεταξύ των συλληφθέντων βρίσκονται φοιτητές, αλλά και φοιτητές του Πανεπιστήμιου Πατρών με καταγωγή από την Αιτωλοακαρνανία και τη Θεσπρωτία, ενώ η 35χρονη είναι σύντροφος ενός εκ των κατηγορουμένων. Όλοι έχουν απασχολήσει τις τοπικές διωκτικές Αρχές για διάφορα αδικήματα κατά το παρελθόν.

Εγκληματική οργάνωση στην Πάτρα

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top