ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα – Πρωτοκλήτεια: Το Σάββατο έρχεται η εικόνα της Παναγίας Οδηγήτριας

rjcgdtwtur61803577b30f1

Πρόγραμμα ιερών λατρευτικών τελετών και εκδηλώσεων που είναι ενταγμένες στα φετινά Πρωτοκλήτεια που αναμένεται να γίνουν καθ’ όλη τη διάρκεια του μηνός Νοεμβρίου με όλα τα προσήκοντα μέτρα προστασίας κατά της πανδημίας, ανακοινώθηκε από την Ιερά Μητρόπολη Πατρών και μάλιστα έχει ετοιμαστεί και τυπωθεί και σχετικό φυλλάδιο που μπορεί να βρει κάποιος στους ιερούς ναούς.

Το πρόγραμμα προβλέπεται να ανακοινωθεί και επίσημα ενώ το πρώτο σημαίνον γεγονός των φετινών Πρωτοκλητείων που είναι αφιερωμένα στον Πολιούχο των Πατρών, Απόστολο Ανδρέα, θα είναι η μεταφορά και υποδοχή στις 6 το απόγευμα του ερχόμενου Σαββάτου 6 Νοεμβρίου 2021 στον νέο ιερό ναό του Πολιούχου Αγίου Ανδρέου, της Εφεστίου εικόνας της Παναγίας Οδηγήτριας από την Ιερά Μονή Αγίων Πάντων Τριταίας. Η εικόνα θα παραμείνει στο ναό του Αγίου Ανδρέου έως και τις 28 Νοεμβρίου 2021.

Όπως είδαμε, την Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2021 το πρωί θα ψαλεί αρχιερατικό συλλείτουργο όπου θα συγχοροστατήσουν ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλέξανδρος, ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος.

Στις 6 το απόγευμα της Κυριακής στο ναό του Πολιούχου θα ψαλεί ο εσπερινός και ιερά παράκληση και θα ακολουθήσιε ομιλία από τον πανοσιολογιότατο αρχιμανδρίτη π. Συμεών Χατζή, ηγούμενο της Ιεράς Μονής Γηροκομείου.

Καθημερινά στο νέο ιερό ναό του Πολιούχου Αποστόλου Ανδρέου θα τελείται Θεία λειτουργία και εσπερινός ενώ για την Πέμπτη 11/11 στις 6 το απόγευμα μετά τον εσπερινό και την παράκληση προγραμματίζεται Σύναξη των υπευθύνων των Φιλοπτώχων ταμείων της Ιεράς Μητροπόλως Πατρών.

You may also like

Comments are closed.