ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Πάτρα: Προβληματισμός στις Αρχές για το επεισόδιο στο Μπεγουλάκι – Αυξάνονται τα περιστατικά βίας

Facebook
Twitter
Εκτός κινδύνου νοσηλεύεται στο πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας στο Ρίο, ο 16χρονος που τραυματίστηκε στο κεφάλι κατά τη διάρκεια επεισοδίου που σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής στην οδό Καβάφη στο Μπεγουλάκι.

Στην περιοχή επικράτησε αναστάτωση όταν ο 16χρονος συνεπλάκη με άλλο ανήλικο ηλικίας 15 ετών με αποτέλεσμα ο τελευταίος να τον σπρώξει και να πέσει στο έδαφος χτυπώντας το κεφάλι του.

Στον τραυματία δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες από διασώστη μοτοσικλετιστή του ΕΚΑΒ, ο οποίος κάλεσε άμεσα το πλήρωμα της Μονάδας του ΕΚΑΒ και ο 16χρονος διακομίστηκε στο Νοσοκομείο. Άμεσα κινητοποιήθηκε και η Αστυνομία και λίγη ώρα αργότερα προσήχθησαν στο 3ο Αστυνομικό Τμήμα τόσο ο 15χρονος φερόμενος ως δράστης καθώς και οι γονείς του.

Όπως ανέφεραν αστυνομικές «πηγές» στην «Πολιτεία» σε βάρος του 15χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για πρόκληση σωματικών βλαβών και στη συνέχεια συνελήφθη, για να αφεθεί ελεύθερος λίγη ώρα αργότερα με εντολή του Εισαγγελέα.

Ωστόσο η περιοχή όπου έγινε το επεισόδιο είναι ανάστατη. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν πως μετά την πτώση του στο έδαφος ο 16χρονος παρουσίασε απώλεια συνείδησης και γι’ αυτό το λόγο κλήθηκε από τον διασώστη του ΕΚΑΒ η κινητή Μονάδα, προκειμένου να αντιμετωπιστεί άμεσα το περιστατικό.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι μόλις έγινε το επεισόδιο, πιθανότατα ύστερα από ειδοποίηση των ανηλίκων έφθασαν στο σημείο και γονείς προκειμένου να διαπιστωθεί τι ακριβώς είχε συμβεί.

ΑΥΞΗΜΕΝΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ

ΠΑΡΟΜΟΙΩΝ ΕΠΕΙΣΟΔΙΩΝ

Αστυνομικοί ανέφεραν στην «Πολιτεία» πως τα περιστατικά βιαιοπραγίας στην Πάτρα ανάμεσα σε ανήλικους έχουν αυξηθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα, ενώ λόγω των ευαίσθητων χαρακτηριστικών των φαινομένων η Αστυνομία καλείται να τα αντιμετωπίσει με διακριτικότητα και με όλους τους κανόνες που προβλέπεται για την διαχείριση των ανηλίκων.

«Έχουμε περιστατικά επεισοδίων και βίαιης συμπεριφοράς ανάμεσα σε ανήλικους τα οποία εκδηλώνονται ως επί το πλείστον σε Πλατείες και χώρους αθλοπαιδιών στην πόλη, ενώ δεν λείπουν και οι περιπτώσεις αντεγκλήσεων οι οποίες καταλήγουν και σε γενικευμένα επεισόδια, μέσω ραντεβού που ‘κλείνουν’ νεαροί», σημειώνει αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.

ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΕΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ.

Η Αστυνομία επιχειρεί να αποτρέψει τέτοιες συμπεριφορές κάνοντας συχνές εμφανίσεις σε πλατείας και χώρους όπου υπάρχει συγκέντρωση ανηλίκων, ενώ συλλέγει διαρκώς πληροφορίες για νεαρά άτομα που επιδεικνύουν επαναλαμβανόμενη παραβατική συμπεριφορά. Δεν είναι μάλιστα λίγες οι περιπτώσεις που γονείς ανηλίκων καλούνται στις Αστυνομικές Υπηρεσίες της Πάτρας προκειμένου να τους γίνουν συστάσεις σε σχέση με την επιμέλεια των παιδιών τους.

Να σημειωθεί τέλος πως οι όποιες προληπτικές παρεμβάσεις της Αστυνομίας γίνονται πάντα σε συνεννόηση με της αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές και με τη δέουσα προσοχή προκειμένου να επιτυγχάνονται δύο στόχοι:

Πρώτον η αποτροπή επεισοδίων που σε πολλές περιπτώσεις έχει επιτευχθεί και δεύτερον η διακριτική προσέγγιση των υποθέσεων παραβατικής συμπεριφοράς προκειμένου οι ανήλικοι πρωταγωνιστές να μην αισθανθούν δράσεις καταστολής αλλά συνεννόησης από τις Αρμόδιες Αρχές και της Αστυνομίας.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top