ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

ΠΑΤΡΑ: Πτώση των εμβολιασμών και στις παιδικές ηλικίες

Facebook
Twitter

Η πτώση των εμβολιασμών που χαρακτηρίζει την Αχαΐα δεν εξαιρεί ούτε τις παιδικές ηλικίες.

Μετά μία αυξημένη ζήτηση που παρατηρήθηκε όταν άναψε το πράσινο φως για τα εμβόλια στην ηλικία των 4 με 11, με τα ραντεβού να κλείνονται το ένα πίσω από το άλλο, τόσο στο Καραμανδάνειο, όσο και στο Κέντρο Υγείας του βορείου τομέα, τα πράγματα ομαλοποιήθηκαν.

Στη συνέχεια όμως ακολούθησε μία πτώση της εμβολιαστικής ζήτησης και στα παιδιά, τα ραντεβού ολοένα και να λιγοστεύουν. Πλέον στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο γίνονται εμβόλια μόνο κάθε Παρασκευή και Σάββατο και αριθμός τους είναι σχετικά χαμηλός, κοντά στα 20 με 30 και τις δύο μέρες.

Αρκετά πάντως από τα ραντεβού που είναι να γίνουν έχουν ακυρωθεί, με τους γονείς να ειδοποιούν ότι το παιδί τους αρρώστησε από γρίπη ή κρύωμα και έτσι να αναβάλουν το εμβόλιο για άλλη μέρα.

Ωστόσο, η ζήτηση των εμβολίων και στις παιδικές – εφηβικές ηλικίες είναι χαμηλή και ένα μεγάλο ποσοστό των μαθητών τόσο στην πρωτοβάθμια, όσα και στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση παραμένει ανεμβολίαστο.

Στο μεταξύ, παρά τις αντίθετες προσδοκίες που έλεγαν ότι θα υπάρξει ενδιαφέρον από παιδίατρους για να ξεκινήσουν να κάνουν και αυτοί στα ιατρεία τους το εμβόλιο, χωρίς τα παιδιά να αναγκάζονται να πηγαίνουν στα εμβολιαστικά κέντρα, η διαδικασία δεν άνοιξε.

Έτσι στην Πάτρα ένας μόλις παιδίατρος κάνει εμβόλια στα παιδιά και ένας ακόμα έχει αιτηθεί, χωρίς όμως να το έχει προχωρήσει. Αιτία της εξέλιξης αυτής είναι οι τεχνικές δυσκολίες που εξακολουθούν και υπάρχουν και κυρίως το χαμηλό ενδιαφέρον για τα εμβόλια.

Πάντως, ακόμα και αυτή την περίοδο που κυριαρχεί η Όμικρον αρκετά παιδιά έχουν νοήσει από covid, περνώντας τα περισσότερα από αυτά ελαφριά τον ιό, κυρίως τα νήπια και στο δημοτικό, ωστόσο τα self τεστ έχουν βοηθήσει σημαντικά στον έλεγχο της διασποράς.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top