ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Πάτρα: Ραγδαίες εξελίξεις για τους θανάτους των τριών παιδιών

Facebook
Twitter
Οι καταθέσεις από γιατρούς και νοσηλευτές συνεχίζουν να φωτίζουν τα δραματικά γεγονότα.

Οι ισχυρισμοί της 33χρονης κατηγορούμενης που παραμένει στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού, προκαλούν για ακόμα μία μέρα αντιδράσεις, με τις πληροφορίες για τον Μάνο Δασκαλάκη, τις εκτιμήσεις ιατροδικαστών για την επόμενη μέρα και τις καταγγελίες από τον δικηγόρο που εκπροσωπεί τους συγγενείς της σπιτονοικοκυράς που πέθανε στην Πάτρα το 2020, να απαρτίζουν τους σημαντικότερους κρίκους στην αλυσίδα των εξελίξεων.

Η γραμμή της 33χρονης παραμένει σταθερή. Ισχυρίζεται ότι δεν έχει καμία ανάμειξη με την κεταμίνη που σκότωσε την Τζωρτζίνα, τονίζει, μέσω του δικηγόρου της, ότι δε συνάντησε κανένα άτομο στο κυλικείο του νοσοκομείου τη μέρα που πέθανε το 9χρονο παιδί της και ευελπιστεί να προχωρήσει το αίτημα αποφυλάκισης, αφού όπως επαναλαμβάνει στους δικηγόρους που την εκπροσωπούν, δε θα βρεθεί κανένα επιβαρυντικό στοιχείο για εκείνη, από την έρευνα στα κινητά, τους υπολογιστές και τα tablet που κατασχέθηκαν.

Την τελευταία μέρα στη σύντομη ζωή της Τζωρτζίνας, η κατηγορούμενη δεν βγήκε καθόλου από το μονόκλινο δωμάτιο. Αυτό ανέφεραν 3 νοσηλεύτριες του νοσοκομείου Παίδων Αγλαϊα Κυριακού που κλήθηκαν για κατάθεση.

«Εκείνη την ημέρα όσες φορές μπήκα στον θάλαμο της Τζωρτζίνας ήταν πάντα μαζί της η μητέρα της μέσα στο θάλαμο. Επίσης δε μου είπε ποτέ ότι θα απομακρυνθεί από τον θάλαμο για να έχω το νου μου».

Αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών θεωρούν πως κατά πάσα πιθανότατα η 33χρονη δεν βγήκε από το δωμάτιο της κόρης της την επίμαχη μέρα. Κάτι που τους οδηγεί στην εκτίμηση πως η κεταμίνη που σκότωσε την Τζωρτζίνα δεν παραδόθηκε εκείνη τη μέρα στο κυλικείο του νοσοκομείου.

«Πήγαμε με την άλλη συνάδελφο να ελέγξουμε τον φλεβοκαθετήρα και είδαμε ότι λειτουργεί κανονικά. Στο θάλαμο ήταν και η μαμά της Τζωρτζίνας η οποία μας είπε ότι κάποιες φορές η Τζωρτζίνα μπορεί να αντιδρά χωρίς όμως να την ενοχλεί κάτι. Μας παρακάλεσε λοιπόν αν ο φλεβοκαθετήρας λειτουργούσε να μην τον αλλάξουμε για να μην την ξανατρυπήσουμε», σημειώνει μία εκ των νοσηλευτριών στην κατάθεσή της.

Σε space στο Twitter ο δικηγόρος Όθων Παπαδόπουλος μίλησε για την 33χρονη πελάτισσά του και τη ζωή της στις φυλακές. Εμφανίστηκε πεπεισμένος πως είναι αθώα και σίγουρος ότι του λέει την αλήθεια.

Από το πρωί σήμερα άρχισε ένας νέος γύρος καταθέσεων που περιλαμβάνει πρόσωπα κλειδιά. Ανάμεσά τους η ιατροδικαστής Χριστίνα Τσάκωνα που διενήργησε τη νεκροψία στη Μαλένα, η συνάδελφός της, Αγγελική Τσιόλα που έκανε την ιατροδικαστική εξέταση στην άτυχη Ίριδα και πιθανότατα ο Μάνος Δασκαλάκης που αναμένεται να κληθεί για επιπλέον ερωτήσεις.

Ο 30χρονος που αποφεύγει τις δημόσιες εμφανίσεις και τοποθετήσεις, παρακολουθεί όλες τις εξελίξεις καθημερινά και συνομιλεί με τους γονείς, τον δικηγόρο και μια ομάδα στενών συγγενών και φίλων.

Σε μια προσπάθεια να εξηγήσει συνοπτικά το μεγάλο λάθος που έγινε στην πολύκροτη υπόθεση, ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων εστίασε στις δύο συναδέλφους του, που έκαναν τις νεκροψίες στη Μαλένα και την Ίριδα.

Τα δύο αγγελούδια έφυγαν με διαφορά 2 χρόνων και οι θάνατοί τους, είχαν απλώσει ένα κύμα συγκίνησης σε ολόκληρη την Πάτρα. Η γυναικολόγος που είχε στον κόσμο τα δύο κορίτσια είχε κάνει ανάρτηση και στις δύο περιπτώσεις.

«Βαριά η νύχτα απόψε. Σέρνεται σαν φίδι ύπουλο τραβώντας άλυσους… τρίζουν τα χώματα… πώς να υποδεχτούν έναν άγγελο; Οι άγγελοι φέγγουν στο στερέωμα καρδιά μου, ψυχούλα μου δεν κρύβονται στα άδυτα… Μωρό μου, έφυγες για άλλα μονοπάτια, για άλλους κόσμους, να ομορφύνεις με τα καταγάλανα ματάκια σου, το λαμπερό χαμογελάκι σου, το παιχνιδιάρικο μουτράκι σου. Παιδί της ψυχής μου, δε μπορώ να πω αντίο. Συγχώραμε».

Το θρίλερ της σπιτονοικοκυράς

Στην Πάτρα βρίσκεται σε εξέλιξη και το θρίλερ με την εκταφή της σπιτονοικοκυράς που πέθανε τον Σεπτέμβριο του 2020.

Όπως υποστηρίζει ο δικηγόρος που εκπροσωπεί τους συγγενείς της, μέσα από το σπίτι που έμενε έχουν χαθεί αντικείμενα μεγάλης αξίας και πλέον όπως τονίζει έχει απαγορευτεί η είσοδος σε όλο το ακίνητο τόσο στον Μάνο Δασκαλάκη όσο και στους συγγενείς της 33χρονης.

Το πολύκροτο θρίλερ βρίσκεται σε εξέλιξη και όπως εκτιμούν οι Αρχές θα δεθεί πλήρως στα τέλη του μήνα όταν θα παραδοθούν τα πορίσματα για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας.

Με το πέρασμα των ημερών όλο και περισσότερα στόματα που έμεναν κλειστά για μήνες ανοίγουν και τα αναπάντητα ερωτήματα λιγοστεύουν, με τις Αρχές να βρίσκονται σε διαρκή εγρήγορση γι’ αυτό που έχει χαρακτηριστεί ως έγκλημα του αιώνα.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top