ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

ΠΑΤΡΑ: Ρεκόρ συμμετοχής στο Καρναβάλι με 194 πληρώματα

Facebook
Twitter

Κάθε προσδοκία ξεπερνούν τα φετινά στοιχεία για τις παρελάσεις του Πατρινού Καρναβαλιού. Απίστευτος φαίνεται ο αριθμός των 194 πληρωμάτων, κάτι που σημαίνει ότι φέτος θα λάβουν μέρος πολλά νέα γκρουπ εκτός από τα παλαιότερα πληρώματα. Το δεδομένο είναι ότι κάποια από αυτά δεν θα κατέβουν στις παρελάσεις, δηλώνοντας συμμετοχή μόνο για τον Κρυμμένο Θησαυρό και για την σακούλα, κάτι που άλλωστε συμβαίνει κάθε χρόνο. Πλέον όμως, μπαίνουν στο παιχνίδι και εκπολιτιστικοί σύλλογοι από πολλές γειτονιές της πόλης αλλά και νέα παιδιά που κάνουν αιτήσεις, που είναι και ο πυρήνας των καρναβαλικών ομάδων, κάτι που δείχνει ότι έχουμε και μια μεταστροφή των νέων και των εφήβων σε μικρότερα γκρουπ και όχι στα πολυπληθή που είχαμε συναντήσει τα τελευταία χρόνια.

«Μικρότερα» γκρουπ

Συμπερασματικά κατά μέσο όρο τα φετινά πληρώματα θα απαρτίζονται από περίπου 500 άτομα, παρά το γεγονός ότι το όριο το οποίο έχει τεθεί εδώ και αρκετά χρόνια από την διοργανώτρια αρχή είναι στα 350 άτομα για κάθε γκρουπ. Αυτό από μόνο του έχει σαν αποτέλεσμα να μη δούμε φέτος τα υπεράριθμα πληρώματα, τα οποία συναντήσαμε ακόμη και πέρυσι. Έτσι τα περισσότερα από αυτά θα απαρτίζονται στο μέγιστο από 1.000-1.500 άτομα. Ένα νέο εξίσου ενδιαφέρον στοιχείο που έρχεται να προστεθεί στα δεδομένα, είναι ο αριθμός των ατόμων και όσον αφορά τα ιστορικά πληρώματα. Ενώ δηλαδή στο παρελθόν συναντούσαμε κατά μέσο όρο 150 -200 άτομα, πλέον οι εγγραφές «έκλεισαν» στα 350-400 άτομα.

20.000 λιλιπούτειοι καρναβαλιστές

Στα 120 ανέρχονται για φέτος τα γκρουπ των μικρών καρναβαλιστών τα οποία συγκρίνοντάς τα με πέρυσι έχουν σημειώσει τεράστια αύξηση ενώ ο αριθμός που αναμένεται να «ξεχυθεί» στους κεντρικού δρόμους της πόλης και να δώσει ζωντάνια και χρώμα, ανέρχεται γύρω στις 19.000 με 20.000. Την ίδια ώρα τεράστιο είναι αυτή τη χρονιά, το ενδιαφέρον και από περιφερειακά ΜΜΕ αλλά και μεγαλύτερης εμβέλειας για την προώθηση του Πατρινού Καρναβαλιού μέσω αφιερωμάτων. Η επιθυμία για προβολή του μεγαλύτερου καρναβαλιού της χώρας καταγράφεται αυξημένη και χωρίς κανένα προηγούμενο, προκαλώντας τη θετική αντίδραση της ΚΕΔΗΠ.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top