ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πάτρα: «Σάρωσε» στις εκλογές για τις αθλητικές Ομοσπονδίες

ekloges omospondies patra
Ημέρες εκλογών ήταν οι τελευταίες που πέρασαν, με έντονο πατρινό χρώμα καθώς σχεδόν σε όλες τις Ομοσπονδίες είχαμε υποψηφιότητες από παράγοντες της πόλης.

Συνολικά 13 συντοπίτες εξελέγησαν σε σημαντικά πόστα Αθλητικών Ομοσπονδιών και αναμένεται να προσφέρουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, τη στιγμή που μερικοί εξ’ αυτών έχουν ήδη αφήσει το στίγμα τους από την προηγούμενη τετραετία.

Αρχικά, είχαμε την εκλογή του Άγγελου Δανιήλ στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, ενώ στο βόλεϊ και στο δ.σ. της ΕΟΠΕ, ο Τάκης Αντωνόπουλος επανεξελέγη πανηγυρικά με 137 ψήφους. Το ίδιο άνετα βγήκε ξανά πρόεδρος στην ΕΟΤ (Ελληνική Ομοσπονδία Τοξοβολίας) ο Τάσος Χρυσανθόπουλος.

Νέα «εποχή» στην ΕΟΠ (Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας) έφερε ο Γενικός Γραμματέας του Π.Ο. Πατρών, Βασίλης Διαμαντόπουλος με τον σχηματισμό του να παίρνει την προεδρία με 26 σωματεία να τάσσονται υπέρ του, ενώ και ο Γιάννης Παυλάκης θα βρίσκεται πλέον στο δ.σ. της ΕΓΟ (Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας, 8ος με 32 ψήφους). Στο δ.σ. της ΚΟΕ (Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας) βρίσκεται πλέον ο Νίκος Φιλόπουλος του ΝΟΠ υπό την προεδρία του Κυριάκου Γιαννόπουλου, ενώ ο Πέτρος Συναδινός ήταν ο μοναδικός Πατρινός, που εκλέχτηκε στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Στην ΕΟΕ εκλέχτηκε και ο πολιτογραφημένος Αχαιός, Βασίλης Σεβαστής από τον ΣΕΓΑΣ.

Σημαντική επιτυχία και για τους πατρινούς Κώστα Γεωργόπουλο και Κώστα Καλογερόπουλο που εκλέχθηκαν στο Δ.Σ. της ΕΙΟ (Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία).

Τέλος, ο Γιώργος Ανδρουτσέλης εκλέχθηκε στο νέο διοικητικό συμβούλιο της ΕΦΟΑ (Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης), ενώ νέο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας είναι ο Κώστας Σιέμπος, αλλά και οι Παναγιώτης Τζόβολος και Ζαχαρίας Ζαχαρόπουλος στην ΕΦΟΕΠΑ (Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης).

*Άτυχοι στάθηκαν ο Πέτρος Μαντάς (ΣΕΓΑΣ) και ο Νίκος Φιλιππακόπουλος (ΕΦΟΕΠΑ). Μπορεί να ισοβάθμησαν στην τελευταία εκλόγιμη θέση, αλλά έμειναν εκτός μετά από τη διαδικασία της κλήρωσης. Δεν εξελέγη ούτε ο Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος (ΕΦΟΑ).

Αναλυτικά:

ΕΠΟ: Άγγελος Δανιήλ. ΕΟΠΕ: Τάκης Αντωνόπουλος. ΚΟΕ: Νίκος Φιλόπουλος. ΕΟΤ: Τάσος Χρυσανθόπουλος. ΕΟΠ: Βασίλης Διαμαντόπουλος. ΕΟΕ: Πέτρος Συναδινός, Βασίλης Σεβαστής. ΕΙΟ: Κώστας Καλογερόπουλος, Κώστας Γεωργόπουλος. ΕΦΟΑ: Γιώργος Ανδρουτσέλης. ΕΣΟ: Κώστας Σιέμπος, ΕΦΟΕΠΑ: Παναγιώτης Τζόβολος, Ζαχαρίας Ζαχαρόπουλος.

ΠΗΓΗ: Matchnews.gr/Επιμέλεια: Κυριάκος Δημητρόπουλος

You may also like

Comments are closed.