ΠΟΛΙΤΕΙΑΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

ΠΑΤΡΑ: Σε 3 μήνες θα γνωρίζουμε τι συνέβη με την 20 μηνών Διονυσία

58469 baby

Κανένα παθολογικό εύρημα ανευρέθη από την  νεκροψία -νεκροτομή, το οποίο να αιτιολογεί τον θάνατο της μόλις 20 μηνών Διονυσίας που έφυγε αναπάντεχα, σύμφωνα με τον  Ιατροδικαστή  Ανδρέα Γκότση

Στα ερωτήματα  αν ανιχνεύτηκε πνευμονία ή εγκεφαλίτιδα την οποία εικάζουν σύμφωνα με πληροφορίες κάποιοι εκ των γιατρών στο ολιγόωρο διάστημα που νοσήλευσαν το 20άμηνο κοριτσάκι, ο κ. Γκότσης απάντησε κατηγορηματικά «δεν ανιχνεύτηκε πύκνωση στους πνεύμονες που συνιστά πνευμονία.

Όσον αφορά στην πιθανή εγκεφαλίτιδα και τις βλάβες που μπορεί να προκάλεσε στον εγκέφαλο αυτές δεν ανιχνεύονται μακροσκοπικά όταν η αιτιολογία τους προέρχεται από οποιονδήποτε ιό. Εν προκειμένω είναι γνωστό ότι το κοριτσάκι έπασχε από την νόσο covid-19 άρα στην περίπτωση επιπλοκών της νόσου με πιθανότητα πρόκλησης εγκεφαλίτιδας αυτό θα αποκαλυφθεί από την παθολογοανατομική εξέταση των οργάνων της.

Στο πλαίσιο αυτό», επεσήμανε ο ιατροδικαστής «τα όργανα θα αποσταλούν για μια πλήρη ιστολογική και τοξικολογική εξέταση. Από τις εξετάσεις  αναμένονται αποτελέσματα που δυνητικά θα αποδώσουν τα αίτια του θανάτου».
Όσον αφορά το χρονικό διάστημα αναμονής, ο κ. Γκότσης είπε ότι τα πορίσματα των εξετάσεων θα δοθούν σε τρείς περίπου μήνες.

 

You may also like

Comments are closed.