ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Σε έξαρση παραμένει η γρίπη και o RSV στα παιδιά – Τι συμβαίνει με τον στρεπτόκοκκο

shutterstock paidipiretos paidi iosi

Οι ιώσεις που κυκλοφορούν στην ανοικτή κοινότητα, και στις σχολικές δομές, είναι κυρίως γρίπη, RSV, ενώ υπάρχουν  και αρκετά κρούσματα κορωνοϊού, σε μικρότερο όμως βαθμό από την γρίπη.

Εκείνο που έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στους γονείς είναι ο στρεπτόκοκκος, κυρίως λόγω της περίπτωσης του παιδιού που βρήκε τον θάνατο το προηγούμενο διάστημα, μια είδηση που απασχόλησε το ιατρικό ρεπορτάζ.

«Δεν χρειάζεται πανικός. Ο στρεπτόκοκκος είναι ένας ιός που γνωρίζουμε και δεν είναι κάτι καινούργιο» τονίζει ο παιδίατρος Ηλίας Νικολάου. «Αυτό που θα πρέπει να κάνουν οι γονείς είναι να βρίσκονται σε επαφή με τον παιδίατρο τους και να ακολουθούν τις συμβουλές του».

Πέρα από την γρίπη, τον RSV και τον κορωνοϊό υπάρχουν και άλλες μορφές ιώσεων που κυκλοφορούν στις παιδικές ηλικίες και βρίσκονται σε έξαρση. Από λαρυγγίτιδα και ωτίτιδα έως και γαστρεντερίτιδα.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της παιδιατρικής κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου και Καθηγητής Παιδιατρικής-Νεογνολογίας Πανεπιστημίου Πατρών, Γαβριήλ Δημητρίου,  ο μέσος όρος πληρότητας στις κλίνες είναι κοντά στο 70%.

Ωστόσο σε σύγκριση με το προηγούμενο χρονικό διάστημα (το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου ή κατάσταση πλέον είναι καλύτερη.   «Παρατηρούμε μια έξαρση της γρίπης και του RSV. O κορωνοϊός είναι πιο ήπιος, ενώ πλέον δεν έχουμε κρούσματα Κοξάκι. Υπάρχει μια έκδηλη ανησυχία των γονέων για τον στρεπτόκοκκο, όμως, δεν θα πρέπει να γίνεται αυτό.  Δεν χρειάζεται πανικός, αλλά ψυχραιμία και σωστή ενημέρωση».

You may also like

Comments are closed.