ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

ΠΑΤΡΑ: Σήμερα η κηδεια της Μαρίας Σπ. Ιγγλέση- Ήταν συνταξιούχος καθηγήτρια του ΤΕΙ

Facebook
Twitter

Υπήρξε μία δυναμική, μορφωμένη γυναίκα που άφησε το αποτύπωμα της ως καθηγήτρια στο τμήμα Τουριστικών επιχειρήσεων του πρώην ΑΤΕΙ Πατρών όπου εργάστηκε από τα τέλη του ’70 έως και το 2010, έτος κατά το οποίο συνταξιοδοτήθηκε.

Ο λόγος για την ιδιαίτερα αγαπητή Μαρία Σπ. Ιγγλέση το γένος Βενιέρη που έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Τετάρτης 20 Ιουλίου 2022 στα 77 της χρόνια μετά από πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε τα τελευταία χρόνια.

Η είδηση μόλις μαθεύτηκε, λύπησε πολλούς και σκόρπισε συγκίνηση καθώς η Μαρία Ιγγλέση ήταν μία γυναίκα που έχαιρε της εκτίμησης της Πατραϊκής κοινωνίας. Ήταν πτυχιούχος του Παντείου Πανεπιστημίου, γεννημένη στον Πολύγυρο Χαλκιδικής, κόρη ανώτερου δημοσίου υπαλλήλου που υπηρετούσε στη Νομαρχία. Όταν πήγαινε στην 5η δημοτικού, ο πατέρας της μετατέθηκε στην Νομαρχία Αχαΐας στην Πάτρα κι έτσι στη συνέχεια έζησε και μεγάλωσε εδώ. Σε νεαρή ηλικία γνωρίστηκε με τον Σπύρο Ιγγλέση που είχε δημιουργήσει τη σχολή λογιστικής Ιγγλέση και μετέπειτα ταξιδιωτικό πράκτορα και παντρεύτηκαν αποκτώντας τον μονάκριβο γιο τους, Ιωάννη (Γιάγκο) Ιγγλέση που ακολούθησε τα βήματα τους. Εργάζεται σήμερα ως διοικητικό στέλεχος στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, στο Περιφερειακό Τμήμα Πάτρας Διεύθυνσης Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας.

Η Μαρία Ιγγλέση είχε ασχοληθεί και με τα κοινά και ήταν υποψήφια βουλευτής Αχαΐας με τη Δημοκρατική Ανανέωση, τον πολιτικό φορέα που είχε ιδρύσει ο μετέπειτα Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, ο αείμνηστος Κωστής Στεφανόπουλος. Η Μαρία Ιγγλέση και ο σύζυγος της Σπύρος Ιγγλέσης διατηρούσαν στενές, οικογενειακές σχέσεις με τον αγαπητό, εκλιπόντα Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Η κηδεία της Μαρίας Ιγγλέση θα τελεστεί την Παρασκευή 22 Ιουλίου 2022 στις 11 το πρωί στον Μητροπολιτικό ιερό ναό της Ευαγγελίστριας στην οδό Μαιζώνος και θα ακολουθήσει η ταφή της στο Α’ Δημοτικό Κοιμητήριο Πατρών.

Άνθρωπος με χαμόγελο που νοιαζόταν για τον άλλο, που ήταν κοντά στους φοιτητές της, άψογη οικογενειάρχης και επιτυχημένη, η Μαρία Ιγγλέση ήταν μία γυναίκα που η απουσία της θα είναι αισθητή.

 

dmgfronmfm62d9587d90add
Στη φωτ. μαζί με τον σύζυγο της Σπύρο Ιγ...
Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top