ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα – Σπουδαστές Δραματικής Σχολής: «Σε εσάς που μάλλον (δεν) μας ακούτε»

3786052

Τη δική τους απάντηση δίνουν οι σπουδαστές της Δραματικής Σχολής του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, σε κάποιες φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στα social media και δείχνουν ένα τραπεζάκι με καφέδες στο μπαλκόνι του  Δημοτικού  Θεάτρου Απόλλων.

Σπουδάστρια της δραματικής σχολής αναφέρει τα εξής:  «Σε εσάς που μάλλον (δεν) μας ακούτε. Το Θέατρο Απόλλων τελεί υπό κατάληψη από τους σπουδαστές του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας. Συντελούνται κάθε εβδομάδα ομάδες καθαριότητας του κτηρίου. Ομάδες φύλαξης του χώρου, ομάδες που κοιμούνται στο θέατρο.

Καθημερινά στο κέντρο της πόλης ακούγεται κλασσική μουσική από τον Απόλλωνα. Μέσα στο θέατρο διαβάζουμε Χριστιανόπουλο, Ίψεν, Ντοστογιέφσκι. Ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι να μας ακούσετε, μέχρι να καταλάβετε. Η τέχνη είναι ο μόνος τρόπος μας για να υπάρχουμε σε αυτή την κοινωνία.

Έχω πιει καφέ στο μπαλκόνι του Θεάτρου Απόλλων, κοιτάζοντας τη θέα της πόλης, ακούγοντας κλασσική μουσική, πενθώντας μαζί με τους συμφοιτητές μου και είναι το πιο συγκινητικό πράγμα που μου έχει συμβεί. Σας το εύχομαι!».

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το θέατρο είναι υπό κατάληψη και από τους σπουδαστές εξαιτίας του προεδρικού διατάγματος που ουσιαστικά ακυρώνει της σπουδές τους, ενώ υπάρχουν και πανό, κρεμασμένα.

Πάντως, σε κατάληψη βρίσκεται και το Εθνικό Θέατρο στην Αθήνα και μάλιστα η εκπομπή του Mega «Stories» έκανε αφιέρωμα στον αγώνα των παιδιών, προβάλλοντας την καθημερινότητα τους εντός του κτιρίου και τις δράσεις τους, αλλά και τα όσα υποστηρίζουν οι σπουδαστές.

(H φωτογραφία που ανέβηκε στα social media είναι από τον Ανδρέα Αποσκίτη).

 

You may also like

186286069 4128003220592221 7457304715299550968 n ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

ΠΑΤΡΑ | Στα «κάγκελα» οι Εποχικοί Πυροσβέστες για την μη πρόσληψη τους – Και απαρχαιωμένος εξοπλισμός, με κράνη των 3 ευρώ και άρβυλα από το 2020!

    του Αχιλλέα Ροδίτη «Αδειασμένοι» δηλώνουν οι Εποχικοί Πυροσβέστες αφού ως φαίνεται περίμεναν μάταια ...

Comments are closed.