ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΕΙΑ

ΠΑΤΡΑ | Στα «κάγκελα» οι Εποχικοί Πυροσβέστες για την μη πρόσληψη τους – Και απαρχαιωμένος εξοπλισμός, με κράνη των 3 ευρώ και άρβυλα από το 2020!

186286069 4128003220592221 7457304715299550968 n

 

 

του Αχιλλέα Ροδίτη

«Αδειασμένοι» δηλώνουν οι Εποχικοί Πυροσβέστες αφού ως φαίνεται περίμεναν μάταια την προκήρυξη 500 θέσεων που θα καλύπτονταν από την δική τους «δεξαμενή»  η οποία αριθμεί πάνω από 2.500 μάχιμους που κάθε χρονιά δίνουν ηρωικό αγώνα για την προστασία των δασών μας απ’τις πυρκαγιές.

 

3 Εποχικοι Πυροσβεστες ΚΕΝΤΡΙΚΗ 1 1

 

Οι ελπίδες χάθηκαν κατά την πρόσφατη συζήτηση στη Βουλή, μόλις την προηγούμενη Δευτέρα, (13/3), όταν ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης κ. Ευάγγελος Τουρνάς, κληθείς να απαντήσει σε σχετική επίκαιρη ερώτηση αναφορικά με την εργασιακή αποκατάσταση των Συμβασιούχων Πυροσβεστών, ξεκαθάρισε ότι τίποτα τέτοιο δεν είναι στα σκαριά και ότι δεν υπάρχει στον «αέρα» κάποια προκήρυξη.

3 Ακης Μπαρδάκης ενθετη 1

 

«Παρότι τέτοια δέσμευση είχε υπάρξει με σαφήνεια» τονίζει ο Πατρινός β’ Αντιπρόεδρος του Πανελληνίου Σωματείου Συμβασιούχων Πυροσβεστών κ. Άκης Μπαρδάκης. Συμπληρώνοντας: «Είμαστε σφόδρα ενοχλημένοι αλλά και απογοητευμένοι.

Στις 12 Δεκεμβρίου 2022, από το βήμα της Βουλής των Ελλήνων, ο κ. Τουρνάς είχε τονίσει πως ετοιμάζεται προκήρυξη για τη σταδιακή κάλυψη των 3.630 οργανικών θέσεων, κάλυψη που θα προερχόταν από την ‘δεξαμενή’ των Εποχικών Πυροσβεστών, αναγνωρίζοντας την εμπειρία που έχουμε αποκτήσει από τα τόσα χρόνια προϋπηρεσίας.  Με νέες δηλώσεις του, όμως, μόλις τρεις 3 μήνες μετά τις πρώτες του δηλώσεις, ανέφερε πως τίποτα τέτοιο δεν είναι στα σκαριά. Και δεν απάντησε ούτε για τα ηλικιακά όρια…».

 

ΠΑΛΙΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ … ΚΡΑΝΗ ΤΩΝ 3 ΕΥΡΩ!

Αλλά δεν είναι μόνο το θέμα των προσλήψεων. Είναι και το μείζον ζήτημα του εξοπλισμού που, όπως καταγγέλλουν οι Εποχικοί Πυροσβέστες, είναι ακατάλληλος για την αντιμετώπιση πυρκαγιών και θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια τους.

«Διότι ούτε σε αυτό το θέμα υπάρχει απάντηση», επισημαίνει ο κ. Μπαρδάκης προσθέτοντας ότι: «είναι ανάγκη η χορήγηση κατάλληλων μέτρων ατομικής προστασίας (ΜΑΠ).

3 Εποχικοι Πυροσβεστες ΚΕΝΤΡΙΚΗ 1 1

 

Στους εποχικούς πυροσβέστες έχουν να χορηγηθούν άρβυλα από το 2020(!!) με τη συντριπτική πλειοψηφία των Εποχικών Πυροσβεστών να ενεργούν στα συμβάντα με κίνδυνο τραυματισμού, καθώς από τη φθορά των τόσων ετών χρησιμοποίησης, κρίνονται πρακτικά ακατάλληλα για χρήση».

 

 

 

 

 

«ΤΩΡΑ ΞΕΡΕΤΕ ΟΛΟΙ…»

Σημειώνει επίσης ότι μόλις πέρυσι οι μάχιμοι Εποχικοί Πυροσβέστες έλαβαν το προβλεπόμενο «κόκκινο κράνος» δασοπυρόσβεσης, ενώ οι οδηγοί συνεχίζουν να επιχειρούν με το ακατάλληλο για δασοπυρόσβεση «κίτρινο κράνος» των μόλις 3 ευρώ , με τον κίνδυνο τραυματισμού να παραμονεύει σε κάθε συμβάν!

Και καταλήγει: «Κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου προς κάθε αρμόδιο και τους θέτουμε προ των ευθυνών τους. Δεν θα περιμένουμε να γίνουμε μάρτυρες κάποιου τραγικού δυστυχήματος ώστε να καλυφθούν τα κενά τόσο σε προσωπικό όσο και σε εξοπλισμό. Μην πείτε δεν ξέραμε. Τώρα ξέρετε όλοι».

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

4 5 e1679295319212

You may also like

Comments are closed.