ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΠΑΤΡΑ: Στα ύψη η τιμή του φαγητού! Μέχρι και 60% η αύξηση στις πρώτες ύλες

ka 33 10 850x460 1

Πάνω από το 60% έχουν φτάσει οι ανατιμήσεις σε κάποιες από τις πρώτες ύλες των τροφίμων, με το ράλι αυτό να συνεχίζεται και να καταγράφεται από τους επαγγελματίες της εστίασης που δεν μπορούν να πιστέψουν την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.

Το ποσοστό αυτό εκτιμάται ότι είναι κατά μέσο όρο όλων αυτών αυξήσεων που υπάρχουν σε διάφορα είδη που προμηθεύονται οι επιχειρήσεις που ασχολούνται με το φαγητό και έχουν κουζίνα.

Ωστόσο, οι ανατιμήσεις σε πολλά είδη είναι ακόμα πιο υψηλές, ειδικότερα στις πρώτες ύλες, όπως για παράδειγμα στα σογιέλαια, στα άλευρα, στα τυριά και σε πολλά ακόμα.  Οι ανατιμήσεις σε συνδυασμό με την ενεργειακή κρίση έχουν ανεβάσει στο ύψη το κόστος παραγωγής ενός πιάτου.

Το παστίτσιο, το μοσχάρι, η χοιρινή μπριζόλα, το μπιφτέκι και όλα γενικότερα τα πιάτα έχουν ανέβει στον πελάτη αφού εκτός από τις ανατιμήσεις  υπάρχει σημαντική αύξηση στο υγραέριο που αποτελεί και το κυριότερο ενεργειακό καύσιμο για τις κουζίνες των καταστημάτων εστίαση.

Όλα αυτά παίζουν τον ρόλο τους στην μείωση της αγοραστικής δύναμης των μαγαζιών  και επηρεάζουν τόσο τον κόσμο που το καλοκαίρι θέλει να βγει έξω και τους επαγγελματίες που θέλουν να δυο τα καταστήματα τους γεμάτα και τις καθημερινές.

You may also like

Comments are closed.