ΠΟΛΙΤΕΙΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΤΡΑ: Στην στήριξη του Β. Αϊβαλή προσανατολίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ

715253756 850x460 1

Η μηχανή έχει μπει σε κίνηση στον ΣΥΡΙΖΑ. Το πεδίο είναι οι κάλπες των αυτοδιοικητικών εκλογών. Μπορεί αυτές να έπονται των εθνικών αλλά αποτελούν και πονοκέφαλο για την Κουμουνδούρου.

 

Αιτία είναι οι χαμηλές επιδόσεις του 2019. Τότε μάλιστα ήταν η αιτία να υπάρξουν και εσωτερικές συγκρούσεις για το μέγεθος και το βάθος του ανοίγματος ανά δήμο ή περιφέρεια ή ακόμη και για το πόσο έγκαιρος ήταν ο σχεδιασμός.

 

Για το Δήμο της Πάτρας μάλιστα φαίνεται να προκρίνεται η στήριξη στο πρόσωπο του Προέδρου του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας Βασίλη Αϊβαλή, το όνομα του οποίου “παίζει” δυνατά και ακούγεται ολοένα και περισσότερο.

 

Πρωταγωνιστικό ρόλο στις επιλογές θα έχει ο Χρήστος Σπίρτζης αφού είχε την εμπειρία και στα αυτοδιοικητικά του ΠΑΣΟΚ, αλλά και οι Κώστας Ζαχαριάδης, Μίλτος Χατζηγιαννάκης, η Κατερίνα Νοτοπούλου και η Κατερίνα Κνήτου. Εδώ, όπως λένε οι πληροφορίες, πάρθηκαν μια σειρά από αποφάσεις που θα συζητηθούν και στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος και στην Κεντρική Επιτροπή του στις αρχές του Οκτωβρίου (8 και 9). Για παράδειγμα, θέλουν από τον ΣΥΡΙΖΑ έγκαιρα να επιλεγούν υποψήφιοι – δηλαδή μέχρι τις αρχές του νέου έτους.

 

Παράλληλα η αξιωματική αντιπολίτευση επιθυμεί να υπάρξει στρατηγική συμμαχιών σε προοδευτική βάση όπου γίνεται, αλλά και να στηριχθούν πρόσωπα.

You may also like

Comments are closed.