ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

ΠΑΤΡΑ: Στην τελική ευθεία για την αποτέφρωση νεκρών

3729366

Το Κέντρο της Αποτέφρωσης Νεκρών έχει «παγώσει» και φαίνεται ότι ένα ζήτημα που αποτέλεσε μία από τις πρώτες προτεραιότητες της δημοτικής αρχής από όταν ανέλαβε το 2014, δεν έχει προχωρήσει.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, Χρήστο Κορδά, οι διαδικασίες θα προχωρήσουν και μέσα στο επόμενο διάστημα θα προκηρυχθεί ο διαγωνισμός για τη μελέτη του έργου, βάση της προμελέτης που είχε κερδίσει τον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό που είχε κάνει ο δήμος πριν από τρία χρόνια.

«Υπάρχει έτοιμη προμελέτη για το έργο με συγκεκριμένη πρόταση που είχε κερδίσει τον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό» τονίζει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Χρήστος Κορδάς. «Το έργο λοιπόν θα προχωρήσει, όμως, το είχαμε βάλει σε δεύτερη μοίρα, δίνοντας βάση σε έργα υποδομής που έπρεπε να γίνουν.

Είναι μία από τις προτεραιότητες μας και το Κέντρο Αποτέφρωσης Νεκρών θα υλοποιηθεί, πόσο μάλλον από τη στιγμή που εκτός από την έτοιμη ολοκληρωμένη πρόταση που έχουμε, υπάρχει και διαθέσιμος χώρος».

Ο χώρος αυτός βρίσκεται ως γνωστόν στο Βιοτεχνικό Πάρκο και είναι το οικόπεδο που είχε εξασφαλίσει την κυριότητα του ο δήμος μέσα από την διαδικασία του πλειστηριασμού αφού είχε βγει στο “σφυρί” λόγω των χρεών του ΒΙΑΠΑ προς την κατασκευαστική εταιρεία που είχε αναλάβει την δημιουργία του πάρκου.

Υπάρχει χώρος, υπάρχει πρόταση – μελέτη, αυτό που μένει είναι να βρεθεί το πρόγραμμα εκείνο που θα χρηματοδοτήσει το έργο. Κάτι που οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου θα αναζητήσουν είτε μέσα από το νέο ΕΣΠΑ, είτε από διάφορα προγράμματα δημοσίων επενδύσεων.

Εφόσον το Κέντρο Αποτέφρωσης Νεκρών της Πάτρας υλοποιηθεί, την διαχείριση του θα την έχει αναλάβει εξ ολοκλήρου ο δήμος, καθώς με βάση τα στοιχεία που είχαν προκύψει από αντίστοιχη μελέτη, σε τρία με τέσσερα χρόνια από την λειτουργία του, μπορεί να έχει γίνει η απόσβεση του έργου.

You may also like

317563752 2275069279341644 1195958024336886083 n ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Αιγιάλεια: Συνεχίζεται το δράμα της 47χρονης αλλά και … η αδιαφορία του Δήμου! Με σοβαρά προβλήματα υγείας και αποκλεισμένη από το σπίτι της…

Συνεχίζεται το δράμα της 47χρονης γυναίκας από την Αιγιάλεια με σοβαρά προβλήματα υγείας! Το σπίτι ...

Comments are closed.