ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Πάτρα: Στο αυτόφωρο για δίπλωμα οδήγησης και από την Άμεση Δράση

Facebook
Twitter

Αλλάζουν τα δεδομένα στην Πάτρα για όποιον ή όποια στερείται άδεια ικανότητας οδήγησης. Με εντολή της τοπικής ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας, θα κινείται πλέον η αυτόφωρη διαδικασία και στις περιπτώσεις που αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης εντοπίζουν οδηγό αυτοκινήτου να μην έχει δίπλωμα οδήγησης, κάτι που μέχρι τώρα ίσχυε μεν αλλά με εξαίρεση τη συγκεκριμένη Υπηρεσία.

Η αρρυθμία διορθώθηκε με εντολή του Διευθυντή Αστυνομίας Αχαΐας Ταξίαρχου Θεόδωρου Τσάτσαρη, ο οποίος με παρέμβασή του φέρνει σε ισορροπία το σύστημα αστυνόμευσης σε σχέση με το συγκεκριμένο θέμα, βάζοντας και την Άμεση Δράση στο σύστημα εκτέλεσης της αυτόφωρης διαδικασίας στο σοβαρό πλημμέλημα της στέρησης άδειας ικανότητας οδήγησης.

ΤΙ ΣΥΝΕΒΑΙΝΕ ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ

Σύμφωνα με όσα πληροφορείται η «Πολιτεία» η Τροχαία Πατρών αλλά και άλλες Υπηρεσίες εφάρμοζαν τον Νόμο στις περιπτώσεις που εντόπιζαν οδηγό χωρίς δίπλωμα, με εξαίρεση την Άμεση Δράση, οι αστυνομικοί της οποίας υπέβαλλαν μεν μήνυση στον οδηγό που στερείτο της άδειας και την προωθούσαν στην Τροχαία για τα περαιτέρω, χωρίς να μπαίνουν για γραφειοκρατικούς λόγους στη διαδικασία της σύλληψης.

Πλέον αυτό αλλάζει και οι αστυνομικοί της συγκεκριμένης Υπηρεσίας θα είναι πλέον σε θέση να κινούν κανονικά την αυτόφωρη διαδικασία, όπως είναι σε θέση να κάνουν και οι υπόλοιποι συνάδελφοί τους εφαρμόζοντας τα νόμιμα.

ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ

Ο νόμος 4663/20, ορίζει ότι οποιοσδήποτε συλλαμβάνεται να οδηγεί οποιουδήποτε είδους όχημα, χωρίς να διαθέτει την ανάλογη άδεια οδήγησης, δηλαδή δίπλωμα, τιμωρείται με φυλάκιση από 1 μήνα έως 1 έτος και πρόστιμο της τάξης των 200 ευρώ.

Σε  περίπτωση μάλιστα που ο οδηγός συλληφθεί να οδηγεί χωρίς δίπλωμα μετά από αφαίρεση του διπλώματος λόγω παλαιότερης παράβασης, η οδήγηση χωρίς δίπλωμα επισύρει τη σύλληψή του και την αυτόφωρο διαδικασία, με ενδεχόμενη ποινή φυλάκισης μέχρι και 1 έτος.

ΣΤΗ «ΜΑΧΗ» ΤΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟΥ

Να σημειωθεί πως οι αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης μπαίνουν πλέον μεθοδικά και σχεδιασμένα στην «μάχη» κατά του κυκλοφοριακού προβλήματος της Πάτρας ως αρωγοί στους συναδέλφους τους της Τροχαίας Πατρών για την αντιμετώπισή του. Ιδιαίτερο βάρος θα δίνεται εφεξής ιδιαίτερα στο διπλοπαρκάρισμα και στην αφαίρεση πινακίδων από οχήματα που παρεμποδίζουν την κυκλοφορία στο κέντρο της Πάτρας.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top