ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Πάτρα: Στο εξωτερικό οι τοξικολογικές εξετάσεις της 9χρονης Τζωρτζίνας

Facebook
Twitter
Απροσδιόριστη είναι η αιτία θανάτου της 9χρονης Τζωρτζίνας από την Πάτρα που άφησε την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο Παίδων, πριν από δέκα ημέρες.

Ο ιατροδικαστής Αθηνών, Σωτήρης Μπουζιάνης, που διενήργησε τη νεκροψία – νεκροτομή της 9χρονης, δεν κατάφερε να προσδιορίσει τον λόγο της καρδιακής ανακοπής της μικρούλας, ενώ όπως ανέφερε στην εκπομπή “Live News” του Νίκου Ευαγγελάτου στο MEGA, τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων ίσως καταφέρουν να προσδιορίσουν τα αίτια θανάτου.

«Το ιατροδικαστικό πόρισμα ήταν αιφνίδιος θάνατος από απροσδιόριστη αιτία. Περιμένουμε τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων για να δούμε αν θα έχουμε μια σαφή εικόνα».

Μαζί με τις τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις, δεν αποκλείεται να εξεταστούν και τα όργανα της μικρής σε εξειδικευμένα εργαστήρια του εξωτερικού.

«Περίεργο να έχουμε 3 αιφνίδια συμβάντα»

Όπως αποκάλυψε ο δημοσιογράφος Βασίλης Λαμπρόπουλος στο «Βήμα της Κυριακής», οι γιατροί προσπαθούν να ρίξουν φως και στους τρεις θανάτους των παιδιών, καθώς χαρακτηρίστηκαν ως «αιφνίδια συμβάντα».

Όπως δήλωσε ο γιατρός Ανδρέας Ηλιάδης, η 9χρονη που αρχικά νοσηλεύτηκε τον Απρίλιο του 2021 στο νοσοκομείο Πατρών, είχε ξεπεράσει τον κίνδυνο.

«Πιστεύαμε ότι το είχαμε ασφαλισμένο αυτό το παιδί. Την περασμένη άνοιξη, η Τζωρτζίνα είχε νοσηλευτεί στη ΜΕΘ. Τότε με τη βοήθεια των γιατρών τα είχε καταφέρει. Προ ημερών μεταφέρθηκε στην Αθήνα για νευρολογικό έλεγχο στο νοσοκομείο Παίδων όπου και απεβίωσε».

Μάλιστα όπως ανέφερε στον δημοσιογράφο του «Βήματος», σε γονιδιακό έλεγχο που έγινε για να διαπιστωθεί αν υπάρχει γονιδιακή σχέση στους θανάτους των 3 κοριτσιών, δεν βρέθηκε κάποια γενετική προδιάθεση.

«Τίποτα δεν προμήνυε τον θάνατό της Τζωρτζίνας. Ακόμη και ο γονιδιακός έλεγχος που έγινε στην οικογένεια δεν έδειξε κάτι δεν βρήκαν στο εξωτερικό κάποια γενετική προδιάθεση. Αιφνίδιο συμβάν αυτή είναι η αιτία, όμως το περίεργο είναι ότι έχουμε τρία αιφνίδια συμβάντα σε τρία παιδιά με τραγική κατάληξη στην ίδια οικογένεια».

Το 2019, η 3,5 ετών Μαλένα που έπασχε από λευχαιμία, αλλά σύμφωνα με τους γιατρούς την είχε ξεπεράσει, «έφυγε» όταν σταμάτησε ο σφυγμός της, με την ιατροδικαστική εξέταση να αναφέρει ως πιθανή αιτία ηπατική ανεπάρκεια και τον πατέρα της Μαλένας να στρέφεται δικαστικά εναντίον του ιατροδικαστή, ενώ τον Μάρτιο του 2021 η μητέρα βρήκε χωρίς σφυγμό την 6 μηνών Ίριδα, που φέρεται να έπασχε από αγενεσία φλεβοκόμβου.

Όπως αποκάλυψε, ο αστυνομικός συντάκτης, πραγματοποιείται έρευνα κατά παντός υπευθύνου για τον θάνατο του πρώτου παιδιού της οικογένειας.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top