ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΕΙΑ

Πάτρα: Στους δρόμους αγρότες, γιατροί και συνταξιούχοι

agrotes 768x417.jpg
Αγρότες και ιδιαίτερα σταφιδοπαραγωγοί, που έχουν πάρει υποσχέσεις, αλλά καμία δέσμευση για μέτρα στήριξης, συναντώνται σήμερα Τετάρτη 8/12/2021 στις 10.30 το πρωί, στο κέντρο της Πάτρας, με αφετηρία την Αιγιάλεια, την Ηλεία και τη Ζάκυνθο.

ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
Μαζικά, θα συμμετάσχουν σε μεγάλο συλλαλητήριο, που θα γίνει στην πλατεία Γεωργίου, στέλνοντας μήνυμα σε όσους τους έχουν φέρει σε «δεινή θέση για την επιβίωσή τους, ακολουθώντας τις επιταγές της ΕΕ και τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική, που φέρνει επιπλέον μειώσεις 30%» όπως υποστηρίζει ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αιγίου Γιάννης Μποδιώτης.

Ο κόσμος του πρωτογενούς τομέα, θεωρεί πως στις δικές του διεκδικήσεις, τόσο καιρό «παίζονται παιχνίδια» χωρίς να λύνονται τα προβλήματά του, αποδίδοντας ως αιτία την κερδοφορία κάποιων κι έτσι διεκδικούν μέτρα στήριξης του εισοδήματος, για την αποτροπή της σταφιδικής κρίσης λόγω πανδημίας, κατώτατες εγγυημένες τιμές παραγωγού για τη σταφίδα, που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και τη συνέχιση της καλλιεργητικής δραστηριότητας, καθώς και μέτρα διάθεση της παραγωγής με τιμή που να αφήνει εισόδημα.

ΣΤΗΝ 6Η ΥΠΕ
Εξάλλου, σήμερα (2 μμ) κινητοποιούνται και οι νοσοκομειακοί ιατροί της Αχαΐας, η Ένωση των οποίων με φορείς και σωματεία, θα κάνουν παράσταση διαμαρτυρίας και συγκέντρωση στην 6η Υγειονομικής Περιφέρειας, στην Πάτρα. Παράλληλα θα προχωρήσουν σε στάση εργασίας (1. 30 μμ – 3μμ) σε Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και ΤΟΜΥ, για την «τραγική» – όπως λένε – κατάσταση εκεί αλλά και την Πρωτοβάθμια Φροντίδα .
«Να μην πληρώσει ο λαός και οι υγειονομικοί τα εγκλήματα των υπευθύνων, αλλά κυβέρνηση και διοικήσεις» δηλώνει ο πρόεδρος της ΕΙΝΑ Δημήτρς Ζιαζιάς.

ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
Οι συνταξιούχοι της Πάτρας, θεωρώντας πως είναι μόνιμα θύματα αντιλαϊκών πολιτικών, με περικοπές σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, δώρα, ΕΚΑΣ, φάρμακα, υγεία, κοινωνικές παροχές, θα συγκεντρωθούν την Τρίτη (14 Δεκεμβρίου – 10.30 πμ) στο Εργατιοκό Κέντρο Πατρών.

Απαιτούν άμεσες προσλήψεις γιατρών – νοσηλευτών, δημιουργία ΜΕΘ και επίταξη του ιδιωτικού τομέα στην Υγεία, να τους αποδοθεί η 13η και 14η σύνταξη, αυξήσεις στις συντάξεις για την ακρίβεια, με μείωση τιμών σε βασικά είδη, όπως και να τους αποδοθούν τα αναδρομικά.

You may also like

Comments are closed.