ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Ανδρέας Καλογερής: Ζημιές σε αυτοκίνητα 5.000 Πατρινών από το χαλάζι!

Facebook
Twitter

Του Κωνσταντίνου Φλαμή (ΠΟΛΙΤΕΙΑ)

Τρέχουν και δεν φτάνουν χιλιάδες ιδιοκτήτες ΙΧ της Πάτρας, τα οχήματα των οποίων υπέστησαν ζημιές από την προ ημερών σφοδρή χαλαζόπτωση. Σύμφωνα με τον διευθυντή του υποκαταστήματος στην Πάτρα της γνωστής ασφαλιστικής εταιρείας All Safe, Ανδρέα Καλογερή (φωτογραφία), τα χτυπημένα απ’ την κακοκαιρία οχήματα ανέρχονται σε τουλάχιστον 5.000 μόνο από την Πάτρα!

kalogerisΣτα ασφαλιστικά γραφεία της Πάτρας προσέτρεξαν αρκετοί μήπως και αποζημιωθούν για τις ζημιές, ωστόσο όπως μας δηλώνει ο κ. Καλογερής μόνο το 4-5% των αυτοκινήτων είναι ασφαλισμένα και έχουν κάλυψη για φυσικά φαινόμενα.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι θα πρέπει οι ιδιοκτήτες να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη. Οι περισσότερες ζημιές προκλήθηκαν στα σταθμευμένα αυτοκίνητα σε «μάντρες». Εκεί ο αριθμός των οχημάτων που «επλήγησαν» είναι πολύ μεγαλύτερος! «Και θα πρέπει να σημειωθεί πως είναι νωρίς για να προβούμε σε μία ακριβή εκτίμηση για το μέγεθος των ζημιών, αφού δεν έχουμε λάβει τα πλήρη στοιχεία από την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών» καταλήγει ο κ. Καλογερής.

Δεν ήταν όμως μόνο τα αυτοκίνητα που υπέστησαν ζημιές αλλά και οι ηλιακοί θερμοσίφωνες. Το χαλάζι είχε μέγεθος «φουντουκιού» και έτσι χιλιάδες ηλιακοί θερμοσίφωνες στην Πάτρα… βρέθηκαν σπασμένοι! Και επειδή πολύ σπάνια ασφαλίζει κάποιος τον ηλιακό του θερμοσίφωνα… και πάλι καλείται να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Πως όμως προκλήθηκε η σφοδρή χαλαζόπτωση εκεί που… δεν το περιμέναμε και μάλιστα τρεις φορές σε ένα 24ωρο; Όπως λέει η Πατρινός μετεωρολόγος Νικόλας Σερέτης, «η μακρά άνομβρη περίοδος, διάρκειας 25 ημερών, διεκόπη κατά τα προβλεπόμενα, από μία ισχυρή κακοκαιρία μεν, όχι ασυνήθιστη δε. Άλλωστε, βρισκόμαστε μόλις στο 1ο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου και κατά το παρελθόν, το έχουμε ξανασυναντήσει το φαινόμενο αυτό αλλά σε συνάρτηση με την ανομβρία προβλημάτισε αρκετούς συμπολίτες μας! Χαλαζοπτώσεις παρατηρούνται στην ευρύτερη περιοχή των Πατρών σχεδόν 4-5 φορές τον χρόνο κατά Μ.Ο. Συγκεκριμένα το 2023, στην πόλη της Πάτρας και την ευρύτερη περιοχή εκδηλώθηκε χαλαζόπτωση στις 15/3, 10/4, 25/6 και 28/11. Συνήθως παρατηρούνται κατά την διάρκεια των μεταβατικών εποχών (άνοιξη-φθινόπωρο), όμως όταν το ευνοήσουν οι μετεωρολογικές παράμετροι δύνανται να εκδηλωθούν και κατά την διάρκεια των άλλων δύο εποχών (λιγότερο συχνά)».

Να θυμίσουμε πως η μεγαλύτερη σφοδρότητα της προ ημερών χαλαζόπτωσης παρατηρήθηκε σε περιοχές του κεντρικού αστικού ιστού, όπως επίσης στο παραλιακό μέτωπο και κατά τόπους στα ανατολικά και βόρεια προάστια της Πάτρας. Δευτερευόντως σε ημιορεινές και ορεινές περιοχές του νομού.

 

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top