ΠΟΛΙΤΕΙΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Σύμμαχος ο καιρός για ψώνια

Ανοιχτά καταστήματα προσέλκυσαν την Κυριακή τους καταναλωτές.

photo 2022 11 27 14 28 43

Στο κέντρο της Πάτρας κατέβηκαν χθες το πρωί καταναλωτές. Με σύμμαχο τον καλό καιρό, πάρα τις χαμηλές θερμοκρασίες αποφάσισαν να κάνουν τη βόλτα τους ενώ δύο στα τρία εμπορικά καταστήματα ήταν ανοιχτά.

Οι περισσότεροι βρέθηκαν στη Ρήγα Φεραίου ενώ μετά την Black Friday οι καταναλωτές αναμένουν την Cyber Monday. Σύμφωνα με την απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων για χθες Κυριακή, ήταν 11 το πρωί με 8 το βράδυ.

Ο Συνήγορος του Καταναλωτή σε ανακοίνωσή του προέτρεπε τους καταναλωτές πλην των καλών τιμών «να αναζητούν συνδυαστικά και άλλες εγγυήσεις ότι όντως πρόκειται να πραγματοποιήσουν μια συμφέρουσα και ασφαλή συναλλαγή από νόμιμα και έγκυρα ηλεκτρονικά καταστήματα, όπως ενδεικτικά:

  • Ότι διατίθενται αναρτημένα στην ιστοσελίδα του καταστήματος πλήρη ταυτοποιητικά στοιχεία: Εταιρική επωνυμία, έδρα, ταχυδρομική και ηλεκτρονική (email) διεύθυνση, ΑΦΜ, τηλέφωνα επικοινωνίας (που θα πρέπει να είναι σταθερά και όχι κινητά), αριθμό καταχώρησης στο ΓΕΜΗ (τον οποίο οι καταναλωτές ενθαρρύνονται να επιβεβαιώνουν και οι ίδιοι, ανατρέχοντας στο businessregistry.gr.
    • Ότι παρέχεται ποικιλία εναλλακτικών τρόπων πληρωμής, συμπεριλαμβανόμενης της χρήσης ηλεκτρονικών μέσων, και όχι μόνο η αντικαταβολή ή η τραπεζική κατάθεση σε λογαριασμό.

Οι επόμενες Κυριακές με ανοιχτά μαγαζιά και σούπερ μάρκετ εντός του 2022 είναι η Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2022 (η προτελευταία Κυριακή πριν τα Χριστούγεννα) και η Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου 2022 (η τελευταία Κυριακή πριν τα Χριστούγεννα).

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

You may also like

kougias 0 ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Υπόθεση Πάτρας-Κούγιας: Αυτόφωρη διαδικασία για όσους χρησιμοποιούν την δυστυχία της 34χρονης για να γίνουν γνωστοί

Νέα ανακοίνωση εξέδωσε ο Αλέξης Κούγιας για την υπόθεση της κατηγορούμενης μητέρας από την Πάτρα.  Ο γνωστός ποινικολόγος ...

Comments are closed.