ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

ΠΑΤΡΑ: Συνάντηση Δημήτρη Παπαστεργίου – Πέτρου Ψωμά

σσσσσσσσσσσσσσσσσσ
Μεγάλη αυτοδιοικητική ατζέντα στη συζήτηση του επικεφαλής του σπιράλ με τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ

Πολύωρη συζήτηση με τον Πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), Δημήτρη Παπαστεργίου, είχε τη Δευτέρα του Πάσχα στα Τρίκαλα, ο επικεφαλής του σπιράλ, Πέτρος Ψωμάς. Η συνάντηση έλαβε χώρα στο Δημαρχείο των Τρικάλων και τα θέματα που απασχόλησαν τους δύο άνδρες ήταν αυτοδιοικητικά, με έμφαση σε ζητήματα επικαιρότητας.

Ο Δήμαρχος Τρικκαίων εξήγησε τον τρόπο προσέγγισης μιας σειράς προβλημάτων που αντιμετωπίζουν σήμερα οι δήμοι, τόσο λόγω της υποχρηματοδότησης από το κράτος, όσο και εξαιτίας των δυσμενών συνθηκών που έχουν προκύψει τελευταία με την ενεργειακή κρίση, τις ανατιμήσεις και το βαρύ εθνικό και ευρωπαϊκό περιβάλλον. Όλα τα ζητήματα αντιμετωπίζονται όταν υπάρχει θετική προδιάθεση, συνεργατική αντίληψη, έγκαιρη πρόνοια, ξεκάθαρη στρατηγική και πίστη στις δυνατότητες της ελεύθερης οικονομίας, των τοπικών κοινωνιών και της συνύπαρξης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Παρουσιάστηκαν χαρακτηριστικά παραδείγματα: Ο Δήμος Τρικκαίων δεν επλήγη από τις πρόσφατες αυξήσεις των εταιριών ενέργειας γιατί είχαν έγκαιρα συναφθεί συνεργασίες με επωφελείς για τον δήμο όρους. Οι δυσκολίες στη συνέχιση της ανακύκλωσης δεν έχουν φτάσει σε «ναυάγιο» της σχέσης με την Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης Ανακλυκλωσης επειδή ο δήμος δεν έχει επιλέξει την συγκρουσιακή οδό. Οι εργολάβοι, που πλήττονται από τις ανατιμήσεις στην αγορά, σπάνια εγκαταλείπουν τα έργα γιατί υπάρχει πνεύμα συνεργασίας που οδηγεί σε συμβιβαστικές λύσεις. Το ζήτημα των αδέσποτων δεν απασχολεί την τοπική κοινωνία γιατί αξιοποιούνται αρμονικά ίδιοι πόροι και εθελοντικές οργανώσεις. Η πόλη διαθέτει περισσότερους από τριάντα απινιδωτές σε πολυσύχναστα και μη σημεία γιατί ιδιωτικές εταιρίες τούς έχουν χορηγήσει στην πόλη, με αποτέλεσμα την αυξημένη ασφάλεια δημοτών και επισκεπτών. Και τα παραδείγματα δεν έχουν τέλος.

Με τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ ο Πέτρος Ψωμάς είχε την ευκαιρία να συζητήσει και θέματα ευρύτερου ενδιαφέροντος, σχετικά με το αυτοδιοικητικό περιβάλλον, τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές και τον νέο εκλογικό νόμο κ.α. Ζητήματα τοπικής ανάπτυξης, τουριστικής αξιοποίησης του δήμου, εικόνας πόλης, ποιότητας ζωής και μεγάλων έργων δεν χρειάστηκε να συζητηθούν. Είναι όλα τους οφθαλμοφανή στο κέντρο και τις συνοικίες των Τρικάλων και ο πατρινός επισκέπτης είχε τη δυνατότητα να τα θαυμάσει, όπως άλλωστε και οι χιλιάδες τουρίστες κατά την περίοδο των εορτών του Πάσχα.

You may also like

Comments are closed.

manos daskalakis2 ΠΟΛΙΤΕΙΑ

ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΙΣΠΙΡΙΓΚΟΥ: Πως χαρακτηρίζουν οι Αρχές τον Μάνο Δασκαλάκη! ΕΚΠΛΗΞΗ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ

“Ανυποψίαστο” χαρακτηρίζει τον Μάνο Δασκαλάκη το βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου σχετικά με την απόπειρα δολοφονίας της Τζωρτζίνας στο Καραμανδάνειο ...