ΠΟΛΙΤΕΙΑΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Συνάντηση εκατοντάδων νεαρών για drift κόλπα! (ΦΩΤΟ)

15

Του Αχιλλέα Ροδίτη

Πολλές φορές έχουμε ακούσει για κόντρες που διεξάγονται στην Πατρών Κλάους με σημείο συνάντησης τον χώρο του Σκλαβενίτη (πρώην Καρφούρ) αλλά και για ραντεβού νέων για διαγωνισμό drift με αυτοκίνητα.

Η «Πολιτεία» εντόπισε φωτογραφικό υλικό ντοκουμέντο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, προερχόμενο από μία ακόμα τέτοια συνάντηση που έγινε την προηγούμενη εβδομάδα και η οποία κανονίστηκε μέσω ειδικής «ιδιωτικής» σελίδας στα social media.

Η κατάληξη ήταν όλος ο χώρος του πολυκαταστήματος να είναι γεμάτος κόσμο, πάνω από διακόσια, (ίσως και περισσότερα), άτομα. Με τα οχήματα να περιμένουν στη σειρά ώστε το ένα μετά το άλλο να μπαίνουν στο… κέντρο του κύκλου των θεατών και ο οδηγός του να επιχειρεί την καλύτερη δυνατή drift φιγούρα.

22

Οι φωτογραφίες, μπορεί να είναι σκοτεινές ωστόσο δείχνουν καθαρά το τι ακριβώς συνέβη, ό,τι δηλαδή συμβαίνει πάντα σε αυτές τις συχνότατες, όπως αποδεικνύεται, μαζώξεις των νεαρών. Διακρίνεται εύκολα ο πυκνός καπνός που αφήνουν τα λάστιχα των αυτοκινήτων κατά την συνεχή περιστροφή τους.

Με τους θεατές σε απόσταση σχεδόν αναπνοής, να παρακολουθούν με αμείωτο ενδιαφέρον. Διακρίνεται επίσης και το πόσο ογκώδες και πολυάριθμο είναι το πλήθος που καλύπτει δεξιά κι αριστερά τον χώρο, συμμετέχοντας ένθερμα στο event.

 19

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΠΑΝΤΕΛΙΔΗ

Βέβαια η διαφορά της συγκεκριμένης συνάντησης απ’ όλες τις προηγούμενες, ήταν ότι έγινε την προηγούμενη Πέμπτη το βράδυ, με αφορμή τη θλιβερή επέτειο από τον θάνατο του τραγουδιστή Παντελή Παντελίδη.

Όπως είναι γνωστό, φέτος συμπληρώθηκαν έξι χρόνια από τότε που ο δημοφιλής τραγουδιστής βρήκε τραγικό θάνατο σε τροχαίο και αυτό στάθηκε ως αφορμή – ευκαιρία για την μεγαλύτερη, ίσως, μέχρι σήμερα συνάντηση για drift στην περιοχή της Περιβόλας της Πάτρας. Τουλάχιστον αυτό αναφερόταν στο μήνυμα πρόσκληψης στα social media. Αλλά και επιβεβαιώθηκε από τους παριστάμενους που μας είπαν ότι πριν να αρχίσουν οι οδηγικές φιγούρες ακούγονταν στη διαπασών τραγούδια του αείμνηστου καλλιτέχνη.

11

Η ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Συνήθως, μετά τα drift κόλπα ακολουθούν και κόντρες κατά μήκος της Πατρών – Κλάους, όμως ευτυχώς αυτή τη φορά δεν συνέβη. Η Άμεση Δράση φαίνεται ότι ενημερώθηκε εγκαίρως από περιοίκους που ειδοποίησαν το κέντρο επιχειρήσεων της Άμεσης Δράσης και στην περιοχή έσπευσαν περιπολικό και μοτοσικλετιστές της ομάδας ΔΙΑΣ.

Όπως μας είπαν νεαροί που συμμετείχαν στη συνάντηση, «στην εμφάνιση της αστυνομίας άπαντες εξαφανίστηκαν σε χρόνο ρεκόρ». Ευτυχής κατάληξη, αν υπολογίσει κανείς ότι η συνήθεια να γίνονται κόντρες όχι μόνο ανησυχεί τους κατοίκους της περιοχής αλλά αφήνει περιθώρια έντονης ανησυχίας για πρόκληση οποιουδήποτε ατυχήματος.

17

Να θυμίσουμε ότι δεν είναι η μοναδική περιοχή στην οποία γίνονται τέτοιες συναντήσεις αφού στη λίστα των διοργανωτών υπάρχει επίσης η περιοχή πίσω από του Λαδόπουλου, η Ακτή Δυμαίων, ακόμα και οι παραγλαύκειες οδοί.

14

You may also like

Comments are closed.