ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Πάτρα: Συναυλία της Πολυφωνικής με τον εκλεκτό συνθέτη και μελετητή της παράδοσης Χρήστο Τσιαμούλη

Facebook
Twitter

Μία μεγάλη εαρινή συναυλία θα πραγματοποιήσει η Πολυφωνική, με τον καταξιωμένο συνθέτη της παράδοσης και δεξιοτέχνη στο ούτι, Χρήστο Τσιαμούλη. Η συναυλία πρόκεται να γίνει στο θέατρο «Royal» – παλαιό Πτωχοκομείο, στην Ακτή Δυμαίων αυτό το Σάββατο 27 Μαΐου 2023, στις 8 το βράδυ (ακριβώς).

Ο 61χρονος Χρήστος Τσιαμούλης είναι ένας πολυοργανίστας μουσικός και τραγουδιστής, δεξιοτέχνης στο ούτι, μελετητής της θεωρίας της παραδοσιακής μουσικής και δάσκαλος.

Η Ορχήστρα Παραδοσιακής Μουσικής “Ηλιοδωρία” του καλλιτεχνικού Οργανισμού της Πολυφωνικής Χορωδίας, με τη διδασκαλία και τη διεύθυνση του Γιάννη Παναγιωτόπουλου, πραγματοποιεί αυτή τη συναυλία με τον Χρήστο Τσιαμούλη. Πρόκειται για μια μουσική παράσταση μέσα στην ομορφιά της Άνοιξης και με τους απόηχους της Μεγάλης Εβδομάδας που πέρασε, γεμάτη με μουσικές και τραγούδια, που κινούνται ανάμεσα στην παράδοση και το έντεχνο Ελληνικό τραγούδι. Θα παρουσιαστούν συνθέσεις σε στίχους: Μοναχού Μωϋσέως, Μοναχού Καιδάριου Λαπόντες, Θωμά Κοροβίνη, Άγγελου Καλογερόπουλου, Νίκου Γκάτσου, Αγίου Ιωσήφ Ησυχαστή, Ματίνας Τσιγκούνη, Ελένης Περινού, Πρόδρομου Κοσμίδη και Χρήστου Τσιαμούλη.

Στη συναυλία θα συμμετάσχουν τα τμήματα του Οργανισμού: Βυζαντινός Χορός, με τη διεύθυνση του Γιάννη Κόττορου και το Γυναικείο Φωνητικό Σχήμα «Εμμέλεια», με τη διεύθυνση της Αλμπένας Πενκόβα, καθώς και οι καθηγητές του Ωδείου της «Πολυφωνικής»: πιάνο, Μαρίνα Μυλωνά και Λούση Χριστοδούλου, τσέλο, Γιώργος Παπαγεωργίου, κιθάρα, Χρήστος Τσαϊλάκης, μπάσο, Σπήλιος Καστάνης και κρουστά, Γιώργος Λαμπράκος.

Φιλική συμμετοχή από την Πατρινή ερμηνεύτρια Δώρα Πετρίδη.

Στην συναυλία θα ακουστεί για πρώτη φορά «Ο Ύμνος της Αγάπης», από την Α΄ προς Κορινθίους επιστολή, του Αποστόλου Παύλου, μελοποιημένος από τον εκλεκτό συνθέτη και μελετητή της ελληνικής παράδοσης Χρήστο Τσιαμούλη.

Ειδικός χορηγός: Salumeria.

Είσοδος 10 ευρώ.

Προπώληση των εισιτηρίων- πληροφορίες, από τα γραφεία του Οργανισμού της Πολυφωνικής Χορωδίας (Κορίνθου 280-Γούναρη), καθημερινά 10-1 το πρωί και 6-9 το απόγευμα, τηλ. 2610222248 και 2610279679, www.polyphonikipatras.gr.

mivrjcnbmw646e4289c039f
Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top