ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Συνεχίζουν την αποχή τους οι Δικηγόροι – Παράταση για μια εβδομάδα

dikigorikos syllogos patron1 873x432 1

Την αποχή από τα καθήκοντά τους συνεχίζουν οι δικηγόροι της Πάτρας, όπως αποφάσισαν στη χθεσινή Δευτέρα 4/12/2023, έκτακτη συνέλευσή τους. Η απόφαση που έλαβαν αφορά τη συνέχιση των κινητοποιήσεων έως τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου.

Οι νομικοί απέχουν από τα καθήκοντά τους σε όλες τις δίκες και διαδικασίες (Κτηματολόγιο, υποθέσεις τραπεζών και Δημοσίου, προσημειώσεις, καταθέσεις, κ.λπ.) αντιδρώντας στο φορολογικό νομοσχέδιο για το πλαφόν του τεκμαρτού εισοδήματος. Σε νέα συνέλευση, την ερχόμενη Δευτέρα, θα επανακαθορίσουν τη στάση τους.

Στο μεταξύ, τα πυρά δικηγόρων συγκεντρώνει η πρόταση για τον νέο Δικαστικό Χάρτη της χώρας. Η Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος «καταγγέλλει απερίφραστα την διαδικασία που ακολουθήθηκε για τη σύνταξη του πορίσματος για την αναμόρφωση του Δικαστικού Χάρτη. Η Ομάδα Εργασίας συγκροτήθηκε αρχικά χωρίς εκπρόσωπο της Ολομέλειας, οι συνεδριάσεις ελάμβαναν χώρα χωρίς προκαθορισμένη ημερήσια διάταξη, ουδέποτε ορίστηκαν εισηγητές επί των ειδικότερων θεμάτων ώστε να υπάρχουν έγγραφες εισηγήσεις και ουδέποτε οι διαφορετικές θέσεις που εκφράστηκαν τέθηκαν σε ψηφοφορία ώστε να καταγραφούν ονομαστικά οι πλειοψηφίες και οι μειοψηφίες».

Και όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της «εκφράζει την πλήρη αντίθεσή της στο περιεχόμενο του πορίσματος, το οποίο αντίκειται στις πάγιες θέσεις της», επισημαίνοντας πως σε κάθε περίπτωση «πρόταγμα για το δικηγορικό σώμα αποτελεί η ταχεία και ορθή απονομή της δικαιοσύνης».

You may also like

Comments are closed.

kaysi1 1 ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Σύλλογος Προστασίας Υγείας & Περιβάλλοντος της περιοχής του Κέντρου Υγείας Χαλανδρίτσας: Παρέμβαση για την καύση υγειονομικών αποβλήτων στη ΒΙΠΕ Πατρών

Ανακοίνωση από το Σύλλογο Προστασίας Υγείας & Περιβάλλοντος της περιοχής του Κέντρου Υγείας Χαλανδρίτσας: Ο ...