ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

ΠΑΤΡΑ: Συνέλαβαν και άλλους με … “μαϊμού” επώνυμα ρούχα

proionta maimou 4

Ελεύθεροι μετά την απολογία τους στον ανακριτή αφέθηκαν οι συλληφθέντες για την υπόθεση της κατασκευής ειδών ένδυσης «μαϊμού» που εξιχνίασε η Ασφάλεια Πατρών. Οι πέντε (τρεις τσιγγάνοι, ένας κάτοικος Δυτ. Αχαϊας και ένας υπήκοος Μπαγκλαντές) είχαν κατηγορηθεί για το ότι διατηρούσαν βιοτεχνία κατασκευής ειδών ένδυσης στα οποία «κολλούσαν» τα λογότυπα γνωστών εταιρειών μόδας. Μάλιστα στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν… 30.000 τέτοια «σήματα»! Όπως και εκατοντάδες μπλουζάκια που έφτιαχναν για να τα μεταπουλήσουν ως «επώνυμα» ρούχα! Στο μεταξύ η Ασφάλεια Πατρών έδωσε και δεύτερο «χτύπημα» στο κύκλωμα παραποίησης ενδυμάτων.

Συνελήφθη, στην Κάτω Αχαΐα, από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας, ένας  άνδρας (Έλληνας) σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της πλαστογραφίας, καθώς και παραβάσεις των νομοθεσιών που αφορούν τα εμπορικά σήματα, την πνευματική ιδιοκτησία και απάτη, ανακοινώνει η Αστυνομία.

Σύμφωνα με την αστυνομία, για τη ίδια υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δυο ημεδαπών ανδρών, τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί. Ειδικότερα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας, στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών, μετέβησαν σε αποθήκη στην Κάτω Αχαΐα, όπου εντόπισαν τον συλληφθέντα, τη στιγμή που αποτύπωνε σε μηχάνημα ηλεκτρικής πρέσας, σήματα επώνυμων εταιρειών σε ενδύματα χωρίς επωνυμία. Σε έρευνα που ακολούθησε στην αποθήκη, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν τα εξής:

 

 

  • 266 έτοιμα εντυπώματα σημάτων επώνυμων εταιριών
  • 374 ενδύματα έτοιμα προς εντύπωση σημάτων
  • 1 ηλεκτρική πρέσα
  • 9 δέματα με είδη ρουχισμού, στα οποία είχαν εντυπωθεί επωνυμίες

εταιρειών και

  • 278 αποκόμματα δελτίων ταχυμεταφοράς.

 

Να τονιστεί πως ο Εμπορικός Σύλλογος Πατρών με ανακοίνωσή του συνεχάρη δημόσια την Ελληνική Αστυνομία για τις δύο αυτές επιτυχίες μια και έδωσε ένα «γερό χτύπημα» στο παρεμπόριο που μαστίζει την αγορά.

 

You may also like

Comments are closed.