ΠΑΤΡΑ | ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΟΛΠΑ – ΙΟΠ: Μια συνεργασία με στόχευση στον Ναυταθλητικό τουρισμό!

Facebook
Twitter

| ΤΙ «ΦΕΡΝΕΙ» ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΟΛΠΑ – ΙΟΠ

του Αχιλλέα Ροδίτη (από εφημ. Πολιτεία)

Αναζωπυρώνει τις ελπίδες για τον ναυταθλητικό τουρισμό η συνεργασία μεταξύ ΟΛΠΑ και ΙΟΠ που υπεγράφη προ ημερών με πρωτοβουλία του νέου ΔΣ του Οργανισμού Λιμένος Πατρών κ. Παναγιώτη Αναστασόπουλου με τον Πρόεδρο του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πατρών κ. Κωνσταντίνο Καλογερόπουλο.

ιοπ 1

Η Πάτρα έχει μια μακρά παράδοση στα θαλάσσια αθλήματα αρχής γενομένης από το πόλο αλλά και συνεχίζοντας στην ιστιοπλοϊα. Μάλιστα οι Πατρινοί ιστιοπλόοι, κάθε ηλικίας, τα τελευταία χρόνια έχουν να καμαρώνουν για πολλές περγαμηνές όσον αφορά τις συμμετοχές τους και τις διακρίσεις τους σε πολλούς πανελλήνιες αλλά και διεθνείς αθλητικές συναντήσεις.

419238546 953546252826338 7480696742980016662 n

Με άλλα λόγια, η Πάτρα έχει επάξια ενταχτεί στη λίστα των πρωταγωνιστών του αθλήματος κι ως εκ τούτου ο ΙΟΠ μπορεί να αποτελέσει έναν πυλώνα ανάδειξης της πόλης ακόμα και στο κομμάτι της ενίσχυσης του τουριστικού προϊόντος.

Αυτό φάνηκε μέσα από τις δηλώσεις στο πλαίσιο της υπογραφής του μνημονίου συνεργασίας ΟΛΠΑ – ΙΟΠ όπου μεταξύ άλλων ο κ. Καλογερόπουλος τόνισε ότι:

«Ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πατρών με σημαντική εξωστρεφή δράση, με χαρά γίνεται συνομιλητής και τίθεται στη διάθεση των μεγάλων φορέων της πόλης προκειμένου να αναδείξει την θαλασσινή πλευρά αυτής πόλης με το ναυταθλητισμό της σε μια περίοδο έντονης ανάπτυξης της θαλασσινής τουριστικής οικονομίας».

ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

Το μνημόνιο προβλέπει  συνεργασία και κοινές δράσεις σχετικά με την προώθηση της γαλάζιας οικονομίας, της προστασίας του περιβάλλοντος, της ιστιοπλοΐας, του θαλάσσιου τουρισμού και την βελτίωση του αστικού περιβάλλοντος στο θαλάσσιο μέτωπο.

Η πρωτοβουλία του ΟΛΠΑ και του ΙΟΠ με την σύναψη του συγκεκριμένου μνημονίου, δημιουργεί νέα δεδομένα στην συνεργασία φορέων με σκοπό την προώθηση της ιστιοπλοΐας και του θαλάσσιου τουρισμού στην περιοχή της Πάτρας, έρχεται να επισφραγίσει μια ήδη καλή σχέση και συνεργασία η οποία υπήρχε μεταξύ του Οργανισμού Λιμένος και του Ιστιοπλοϊκού κι αποτελεί έναν θεσμικό τρόπο επικοινωνίας, ανταλλαγής απόψεων και κοινών δράσεων για το καλό της πόλης μας.

Η Πάτρα έχει ανάγκη παρόμοιες θεσμικές και όχι προσωπικές επικοινωνίες για να αντιμετωπίσει με σοβαρότητα την ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού στην ευρύτερη περιοχή και με ιστορικούς φορείς και πρωτοβουλίες όπως του ΟΛΠΑ, αναζητά κοινές δράσεις και συνομιλεί για θέματα σημαντικά και ευαίσθητα βελτίωσης του αστικού περιβάλλοντος ενός πολίτη παραλιακής πόλης ιστορικής για τη σχέση της με τη θάλασσα και το λιμάνι της.

 

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top