ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Πάτρα: Σύσκεψη από τη Δημοτική Αρχή, εν όψει έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς

Facebook
Twitter

Εν όψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς με πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 1η Σεπτεμβρίου σύσκεψη φορέων για την Παιδεία στην οποία παραβρέθηκε και μίλησε ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης.

Στη σύσκεψη είχαν προσκληθεί και παραβρέθηκαν με πολυμελείς αντιπροσωπείες οι φορείς:

-Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Πάτρας

-Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων

-Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας

-Σωματείο Φυλάκων Σχολικών Κτιρίων και Λοιπών Εργατοϋπαλλήλων Δήμου Πατρέων

-Σύλλογος σχολικών καθαριστριών /των Πάτρας

 

Η Α’ ΕΛΜΕ Αχαΐας  που προσκλήθηκε και δεν παραβρέθηκε λόγω αιφνίδιου κωλύματος του αντιπροσώπου της απέστειλε μήνυμα με το οποίο χαιρέτισε την πρωτοβουλία και δήλωσε ότι συμφωνεί με τις αποφάσεις της σύσκεψης.

 

Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού Τάκης Πετρόπουλος, ο περιφερειακός σύμβουλος Γρηγόρης Συμεωνίδης οι Πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών του Δήμου Φωτεινή Συριώτη και Σοφία Ασπρούλια, Πρόεδροι Διαμερισμάτων του Δήμου και μέλη των Σχολικών Επιτροπών.

11111111111

Ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης στην ομιλία του τόνισε ότι τα προβλήματα της παιδείας αντί να λύνονται οξύνονται, την ανάγκη να διεκδικήσουμε αγωνιστικά και ενωμένοι τη λύση τους και πρότεινε τη συγκρότηση συντονιστικού οργάνου με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων, που θα αναλάβει την ενημέρωση του Πατραϊκού λαού και θα οργανώσει άμεσα διαμαρτυρία στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

 

Ο Αλέξανδρος Βανακάρας από την Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων επισήμανε ότι η επέκταση του θεσμού των ολοήμερων σχολείων έγινε χωρίς τα προαπαιτούμενα και εξελίσσεται σε βραχνά και κατέληξε ότι πάλι οι γονείς θα πληρώσουν το μάρμαρο, γιατί τα σχολεία δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς την υλική τους βοήθεια.

 

Ο Νίκος Αθανασόπουλος Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων αναφέρθηκε στο διαρκώς οξυνόμενο κτιριακό πρόβλημα ειδικότερα στα Ειδικά Σχολεία.

 

Ο Στέλιος Παλαρμάς Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών εστίασε στην ανάγκη αύξησης της κρατικής χρηματοδότησης της Παιδείας για την αντιμετώπιση της δραστικής αύξησης του λειτουργικού και ενεργειακού κόστους των σχολείων και αύξησης του αριθμού των νέων σύγχρονων σχολικών κτιρίων και ειδικότερα των Νηπιαγωγείων.

 

Η Φρόσω Ανδριοπούλου Πρόεδρος των Σχολικών Φυλάκων και Λοιπών Εργατοϋπαλλήλων τόνισε την αναγκαιότητα της μονιμοποίησης των σχολικών καθαριστριών και καθαριστών, στον αγώνα των οποίων σταθερός συμπαραστάτης είναι η δημοτική αρχή και ο Δήμαρχος προσωπικά.

 

Η Χριστίνα Διδάχου Πρόεδρος Καθαριστριών/στων επισήμανε ότι οι 180 καθαρίστριες ΙΔΟΧ δεν φτάνουν, θα υπάρχει πρόβλημα στα σχολεία που έχουν μόνο μία καθαρίστρια και ευχαρίστησε θερμά το Δήμαρχο Κώστα Πελετίδη και τη Δημοτική Αρχή, που είναι διαρκώς δίπλα και στηρίζει τους εργαζόμενους στη σχολική καθαριότητα.

 

Ξεχωριστή ήταν η παρέμβαση της Πόπης Πρωτόγερου υπεύθυνης της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων για την Ειδική Εκπαίδευση, που τόνισε ότι ο πρωταρχικός στόχος της ειδικής αγωγής είναι η ανάπτυξη της ικανότητας της επιβίωσης και την έλλειψη σύγχρονων ειδικών σχολείων με υψηλά στάνταρ ασφαλείας.

 

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε ομόφωνα να συγκροτηθεί μόνιμο συντονιστικό όργανο για την Παιδεία, να επικοινωνηθούν με κάθε τρόπο τα οξυνόμενα προβλήματα των σχολείων, να γίνουν όλες οι προετοιμασίες για άμεση κινητοποίηση διαμαρτυρίας και να πραγματοποιηθεί άμεσα σύσκεψη στην Αντιδημαρχία Παιδείας και Αθλητισμού με την Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων για το κτιριακό πρόβλημα των Ειδικών σχολείων.

3333333333

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top