ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

ΠΑΤΡΑ: Τα δύο νέα σχολεία στην Πλ. Βουδ

12odimotiko
Μέσα στα επόμενα χρόνια η περιοχή των Υψηλών Αλωνίων και της πλατείας Βουδ θα δουν τα δύο σχολεία που γκρεμίστηκαν να υψώνονται και πάλι και την γειτονιά τους, να γεμίζει ξανά από παιδικές φωνούλες και μαθητικές παρέες.

Τα δύο σχολεία που κατεδαφίστηκαν εδώ και πάνω από μία δεκαετία, είχαν κριθεί σεισμόπληκτα και ακατάλληλα για να φιλοξενήσουν μαθήματα και παιδιά.

Πρόκειται για το 12ο Δημοτικό Σχολείο απέναντι ακριβώς από την πλατεία Βουδ ο χώρος του οποίου έχει γίνει αλάνα και δεν έχει καν αξιοποιηθεί. Το σχολείο αυτό έχει αλλάξει γειτονιά εξαιτίας αυτής της κατάστασης και έχει μετακομίσει στα Ζαρουχλέικα.

Όμως εφόσον το έργο προχωρήσει, επιτέλους μετά από αρκετά χρόνια, θα επιστρέψει στην βάση του. Σύμφωνα με κύκλους της δημοτικής αρχής που έχει αναλάβει την πρωτοβουλία για το όλο θέμα από τη στιγμή που οι αρμόδιοι φορείς τόσο χρόνια δεν έχουν κάνει τίποτα για να το προχωρήσουν, η κατασκευή του νέου κτιρίου είναι στη φάση της συμβασιοποίησης του έργου.

Αν προχωρήσει, έτσι όπως έχει καταρτιστεί στο σχεδιάγραμμα, θα δώσει σίγουρα ένα άλλο ύφος στη γειτονιά και θα ξυπνήσεις αναμνήσεις σε πολλούς Πατρινούς αφού εκεί έζησαν τα πρώτα τους μαθητικά χρόνια, στο 12ο και στο 27ο Δημοτικό, τα σχολεία που στεγάζονταν δηλαδή στο ίδιο κτίριο και σε διαφορετικές βάρδιες.

Ακόμα πιο σημαντικό θα είναι το έργο για το δεύτερο σχολικό συγκρότημα που είναι να αναγερθεί. Πρόκειται για το κτίριο που στεγάζονταν παλιότερα το 7ο και το 3ο Γυμνάσιο (πάλι σε άλλες βάρδιες) και το οποίο κατεδαφίστηκε αφού είχε πάθει μεγάλες ζημιές από τον σεισμό του 2008.

Το σχολικό κτίριο που θα ανεγερθεί θα αφορά το 3ο Γυμνάσιο το οποίο εδώ και ορισμένα χρόνια κάνει μάθημα σε λυόμενα, εντός του προαυλίου του σχολικού συγκροτήματος Τεμπονέρα.

Οι εργασίες για την κατασκευή του κτιρίου είχαν ξεκινήσει εδώ και μία τετραετία, το έργο θα είχε σχεδόν ολοκληρωθεί τώρα, αλλά τα αρχαία που είχαν βρεθεί από την ρωμαϊκή εποχή στο υπέδαφος του, είχαν αναστείλει τα πάντα.

You may also like

Comments are closed.